Със 124 гласа "против" парламентът отхвърли втория вот на недоверие към кабинета "Борисов".

2 гласуваха "въздържал се" и 70 „за" вота.

При гласуването  ГЕРБ бяха единни против вота, БСП и ДПС единни "за", а Атака и Синята коалиция не гласуваха.

От присъствщаите 11 независими - 9 гласуваха против вота и двама се въздържаха.

Преди гласуването Лютви Местан от ДПС поиска то да се предава пряко по телевизията и радиото, но процедурното предложение беше отхвърлено.
Така, след като за първи път вчера дебатите не бяха показани, днес отново за първи път националните радио и телевизия не излъчиха гласуването.

Павел Шопов от „Атака" предложи гласуването да е тайно и се аргументира с твърденията за пазаруването на гласове.
„Ако тези хора са взели парите, когато гласуват тайно, могат да гласуват по съвест", изтъкна Шопов. Той каза още, че тайното гласуване ще помогне на ГЕРБ да бъдат наясно колко от техните депутати подкрепят правителството и какъв е кредитът на доверие към правителството към ГЕРБ. „Това може да стане само при тайно гласуване", каза той, но и неговото предложение беше отхвърлено.

Красимир Велчев категорично се противопостави. Той заяви, че ГЕРБ от самото начало е заявила, че е партия на прозрачността и че не може да бъде прието тайно гласуване.

Мая Манолова поиска гласуването да е явно, но всеки да става и да заявава как гласува, което също беше отхвърлено.

Очаквано, премиерът Борисов не бе в залата, след като по-рано през деня заяви, че депутатите не са му приятни да ги гледа и затова няма да отиде.
В същото време присъстваха няколко министри, но те бяха тези, които са в парламента за участие в парламентарния контрол.

„Силата на ГЕРБ е да намира верни решения в трудни моменти", заяви в обяснение на отрицателен вот Искра Фидосова. Тя подчерта: „Затова оставаме сами - защото не искаме мръсни сделки".
Фидосова покани Петър Димитров на парламентарната трибуна, за да му връчи дървено сметало - подарък от премиера. Тъй като Димитров отсъстваше от залата, Фидосова отиде и го остави на първата банка на депутатите от БСП.

Лидерът на БСП Сергей Станишев каза след гласуването на отсъстващите депутати от „Атака" и „Синята коалиция", че няма как да се правят на опозиция, защото „негласуването е подкрепа за този кабинет".