27-годишният Владимир Савов - по-големият син в семейството, членовете на което тази нощ бяха открити мъртви, е бил настанен миналата година за кратко в психиатричната клиника "Свети Наум" в София.

Там му е поставена диагноза „умствена изостаналост", съобщава БНТ.
За момента не е ясно кой е извършителят на жестокото убийство. Една от версиите, по които работят криминалистите, е, че именно Владимир е убил майка си, баща си, баба си и брат си, след което се е самоубил. Министър Цветанов обаче съобщи, че съществува и версия бащата, който е бивш военен, да се е самоубил.

От направените огледи става ясно, че не е имало хаотичност в действията на убиеца, което според специалисти означава, че той не е имал психически проблеми.

„Твърде малко вероятно е човек с такова заболяване - умствена изостаналост, да извърши убийство, това да е причината. Ако такъв човек извърши убийство, то ще е по други причини, а не защото е болен", заяви Неделчо Стойчев - директор на Института по психология на МВР.

По думите му такива битови инциденти често се случват, когато под въздействие на алкохол или наркотици, стане някакъв ситуативен конфликт.

"Един агресивен човек трудно сдържа импулсите си, започва да нанася удари, понякога с подръчни средства, ако има оръжие, го използва, за да реши проблем, който общо взето не е толкова значим", допълни Стойчев.