БСП изпраща парламентарната група вместо на великденска почивка, на десант в Странджа, за да се преборят с кравите, които от две три седмици тормозят горските стражари в района.

Идеята направи лидерът на БСП Сергей Станишев в отговор на въпрос на news.bg как ще коментира молбата на шефа на агенцията по храните Йордан Войнов да се включат и снайперисти в отстрелването на кравите.

ГЕРБ ще подишат чист въздух и може да свършат някаква работа за държавата, посочи още лидерът на БСП.

Той коментира още, че управляващите намерили нова работа на спецчастите.

Станишев обаче смята да използва този творчески, по думите му, подход на Войнов и идеята да влезе в управленския проект на БСП за сектор отбрана и национална сигурност.
Вече по-сериозен в коментара си, Станишев смята въвличането на снайперисти в избиването на крави за унизително.

Той изтъкна, че има закон, който урежда дейностите в ситуация на възникване на зараза сред животните. Според него управляващите не са си свършили работата по превенция на заразата.

Соцлидерът критикува и депутатката от ГЕРБ Красимира Симеонова, която организира политически игри за деца от Пещера. От ГЕРБ се опитват да омаловажат случилото се, смята Станишев и допълни: „Вчерашният случай е потресаващ".

Според него Красимира Симеонова категорично е нарушила няколко български закона като Закона за закрила на детето и Закона за народната просвета, където има текстове, забраняващи въвличането на деца в политически дейности.
БСП ще сезира етичната комисия в парламента за злоупотреба с власт от страна на депутатката от ГЕРБ.

Станишев бе категоричен, че ГЕРБ използват властта си за политически цели.
Като пример той посочи случая, когато социалистите представяха в Благоевград управленската си програма за здравеопазване.

Станишев каза, че ГЕРБ прозвънявали един по един лекарите в Благоевград, заявявайки им, че не трябва да отиват на срещата със социалистите.
Станишев е скептичен и относно подписаното днес споразумение между тютюнопроизводителите и МЗХ.

Той призова тютюнопроизводителите да гледат предпазливо на договорките и предупреди, че правителството не спазва договореностите. "Дай Боже да бъде изпълнено", каза Станишев, но обаче допълни - „Моята прогноза е, че те ще бъдат излагани."

Социалистите критикуваха и външната политика на ГЕРБ, която според тях е провал и е в състояние на ликвидация, дезориентация и несъстоятелност.

За външната политика се заложи изцяло на импровизация, категоричен бе Сергей Станишев и посочи, че ГЕРБ са провалили двата национално външнополитически приоритета - влизане в механизма ЕРМ 2 и членство в Шенген през март 2011г.