Общинският съвет в Перник проведе извънредно заседание, на което прие декларация във връзка с жестокото убийство на състезателката по таекоуон - до Мирослава Николова.

Съветниците гласуваха с пълно мнозинство Декларацията, която осъжда жестокото престъпление и насилието в града. В нея се обръща внимание и на това, че обществото трябва да положи повече внимание и грижи за децата на Перник.

Сесията започна с едноминутно мълчание в памет на убитото момиче. Общинският съвет възложи на кмета Pосица Янакиева да изплати 1000 лв. помощ на близките на убитата Мирослава за погребението й.

Все още не се знае деня, в който ще бъде погребано момичето. Почерненото семейство е в очакване на ДНК-анализа. На извънредната сесия бе решено в деня на погребението Перник ще обяви траур.

Припомняме, вчера полицията откри трупа на изчезналата Мирослава Николова. Стойчо Петров и съучастникът му съблекли Мирослава и я удушили с голи ръце същия ден (7 ноември) - час и половина, след като я отвлекли.

Двамата не са възнамерявали да държат заложничката жива, тъй като не разполагали с необходимите условия, за да я пазят продължително време. Отвличането е извършено с идеята да бъде изнуден за пари синът на главния архитект на община Перник Маринела Чолева, който бил гадже със сестрата на Мирослава - Елеонора. Стойчо бил негова охрана.

Макар че 36-годишният Стойчо Петров Стоев, по прякор Чочо, бе заловен той успя да се самопрострелял смъртоносно.