Полицията откри трупа на изчезналата Мирослава Николова от Перник.

ПОСЛЕДНО:
На брифинг в МВР Перник стана ясно, че Стойчо Петров и съучастникът му съблекли Мирослава и я удушили с голи ръце същия ден (7 ноември) - час и половина, след като я отвлекли.
Двамата не са възнамерявали да държат заложничката жива, тъй като не разполагали с необходимите условия, за да я пазят продължително време.
Първо я накарали да напише писмо до близките си, след което им се обадила и по телефона, че е отвлечена и трябва откуп. Веднага след това била убита.
Отвличането е извършено с идеята да бъде изнуден за пари синът на главния архитект на община Перник Маринела Чолева, който бил гадже със сестрата на Мирослава - Елеонора. Стойчо бил негова охрана.
От семейството на Мирослава разказаха, че след изчезването на момичето Стойчо редовно е ходел у тях, изразявайки съчувствие и съпричастност.

Още:
От полицията в Перник уточниха за news.bg, че трупът е открит в околностите на Перник с помощта на спасители от Планинската контролно-спасителна служба от Дупница.

По информация на БНР тялото на Мирослава е намерено под мост близо до село Батановци от куче.

След дълго мълчание - след като МВР обяви, че са задържани двама души и е открит трупът на момичето - пресцентърът съобщи, че единият от заподозрените се е самоубил.

Това е Стойчо Петров Стоев, на 36 години, по прякор Чочо. От МВР поясниха, че той е бил заведен заедно с другия заподозрян вчера в ГДБОП.

По време на проведените разговори в ГДБОП и в Института по психология на МВР, Стоев съдействал на разследването, признал своята съпричастност към планираното убийство и последвалото изнудване на близките на Мирослава.
Той разкрил съучастника си и мястото, където е укрито тялото на жертвата.

На детектора на лъжата в Института по психология към МВР той се провалил на 2 въпроса - дали знае къде се намира изчезналата Мирослава, и дали той е занесъл второто писмо до семейството й с искане за откуп.

Проверени са девет адреса в областния град, се казва още в информацията на МВР. Едно от жилищата бил домът на Стоев.
При претърсване и изземване в къщата на заподозрения, той помолил да му бъде позволено да отиде до тоалетната. Мъжът успял да достигне до предварително укрит пистолет, след което се самопрострелял смъртоносно.

Стойчо Петров, сн. news.pernik24.bg

Междувременно, приятели на самоубилият се Стойчо Петров-Чочо са потресени от това, което се е случило, пише zaPernik.com.

Според тях, той в никакъв случай не е способен на убийство. Описват го като добър човек и приятел, който им е помагал в трудни моменти.

Според близките на Чочо, за да сложи край на живота си, явно не са му издържали нервите.

Преди години Стоев е лежал в затвора за подпалване на кола. Тогава той е споделял, че му е било много трудно и не е могъл да понесе, че е затворен на едно място.

Мъжът работил като охрана. Последно е охранявал сина на главния архитект на Община Перник Маринела Чолева, който пък е гадже на сестрата на Мирослава - Елеонора.

Вътрешният министър Цветан Цветанов също потвърди за откриването на трупа. Той уточни, цитиран от Фокус, че извършителите на престъплението, са били познати на жертвата.
Благодаря на колегите от ГДБОП, от ОД МВР Перник, Окръжна прокуратура в Перник и Върховна касационна прокуратура за всичко, което съвместно направихме, за да можем да ги заловим. Оттук нататък нещата са в ръцете на правораздаването, заяви той.

Припомняме, момичето изчезна вечерта на 7 ноевмри. Тя е състезателка по таекуондо. Била e на тренировка и си тръгнала след 20.00 ч., но не се прибрала вкъщи. След 22.00 ч. сестра й съобщила в полицията за изчезналата.

Борисов поръчал на Цветанов да прати на кучето, открило трупа, 3-4 телешки пържоли награда. На близките на Мирослава Борисов препоръча да се извинят на МВР

Появиха се различни версии, сред които бе и тази, че сестрата на момичето дори твърдеше, че е имало телефонни обаждания със заплахи от похитителите й.тя е отвлеченa.

Припомняме, в края на миналата година сестрата на Мирослава заяви пред ТВ 7, че майка им отишла на мястото на отвличането на сутринта след изчезването и намерила в храстите пълнител от боен пистолет и нож.
Полицаи обаче казали, че не е ясно дали намерините веществени доказателства имат отношение към Мирослава.

Според сестрата Елеонора действията на полицаите били напълно неадекватни.
Получихме обаждане за евентуалното местонахождение на сестра ми и веднага се обадихме в полицията. Оттам ни отговориха, че не могат да източат всеки язовир, само защото някой е казал, че сестра ми е на дъното, разказа момичето пред ТВ 7 и уточни, че от три седмици от полицията не им отговаряли на обажданията.

Междувременно, премиерът Борисов също взе отношение по случая, предлагайки на родителите да се извинят на МВР.

Борисов похвали полицията за работата й заяви, че чака извинение от родителите на Мирослава, които се изказали лошо за МВР. 
По думите на министър-председателя се е потвърдила версията, че момичето е убито от нейни близки.
(Припомняме, в края на 2011-та шефът на ГДБОП Флоров обяви тогавашна версия, че момичето е напуснало страната).

„Два месеца работиха службите и МВР по цяла нощ по това отвличане в Перник. Така, както и предполагах, то е с фатален край и най-близките хора там са искали да вземат пари", каза Борисов, цитиран от БиТиВи, без да дава допълнителни уточнения, дали тези близки хора са кръвни роднини на Мирослава, каквито версии се завъртяха.

„Това момиче още същата вечер са го удушили, но вече ги задържахме, отидоха и показаха къде са го заровили".

Борисов сподели още, че цяла нощ заедно с вътрешния министър не са спали:
Използвахме тежка техника и най-накрая куче на Червения кръст изрови трупа на момичето.
Затова казах на Цветанов, когато вземе заплата да купи на кучето три-четири телешки пържолки.
Три-четири телешки пържолки да прати на кучето, освен да награди водача. Кучето свърши много работа. Заслужава и то, както разбира се и всички, награда.


В този апартамент на първия етаж, по време на повторен следствен оглед, се самоуби Стойчо Петров