Все повече се задълбочават неяснотите в отношенията между „Синьо единство" и ДСБ.
Заместник председателят на партията на тъмносините Радан Кънев съобщи, че преговорите все още продължават, като вече са в заключителен период.

Това изказване обаче идва броени часове, след като председателят на „Синьо единство" категорично заяви на пресконференция в БТА, че разговорите с ДСБ са приключили и всичко от тук нататък е ясно - двете формация няма да правят коалиция и се разделят, както гласеше официалното прессъобщение от снощи на новата партия на Мартин Димитров и Надежда Нейнски.

Кънев поясни, че от ДСБ подновяват предложението си да има съпредседателство на политическия съюз между Костов и Надежда Нейнски. Не стана ясно, дали това означава, че предложението е било оттеглено преди това, както сутринта твърдяха от „Синьо единство". Според Радан Кънев, целите на двете партии трябва да са съсредоточени върху това да сключат политически съюз преди регистрацията на листите - чийто краен срок е 6 април.

Той бе категоричен, че до края на тази седмица от ДСБ ще оставят листите си отворени, за да може колегите им от „Синьо единство" да вземат мястото си в тях.
Не регистрирането на формалната коалиция смути много хора, но реалният политически съюз ще е на лице" - увери зам. председателят на тъмносините.

Според него е възникнал вътрешен проблем в партията на „Синьо единство" и за това се е получило объркване при регистрацията на коалицията. Стана ясно, че ДСБ все още са готови да създадат обща партия след изборите със съпартийците на Мартин Димитров и Надежда Нейнски. „Хората искат да видят десницата на избори, за да решава проблеми, а не за да спори по между си" - категорично заяви Кънев.

Той се опита да опровергае слуховете, че комуникацията между двете партии не е на ниво и че подават различни сведения, като съобщи, че последният му разговор с представители на „Синьо единство" е бил едва 15 минути преди настоящия брифинг.