Партия „Синьо единство" няма да участва на предстоящите избори, заяви председателят Христо Панчугов, който призна, че формирането на коалиция с ДСБ не се е получило, защото Иван Костов е отказал да дели председателското място с Надежда Нейнски.

Припомняме, разривът между основателите на новата партия „Синьо Единство" Мартин Димитров и Надежда Нейнски и лидерът на ДСБ Иван Костов стана ясен вчера, след като в изявление на централата им посочиха, че партията е изтеглила документите си от ЦИК за участие в изборите за национален парламент, "тъй като депутатските места никога не са били самоцел за нас".

„Листите бяха последният проблем, трябваше да има ясно разписано споразумение да има съпредседателство на коалицията", разясни Панчугов като допълни, че това е трябвало да бъде гарант, че ще има единство в редиците на десницата.

Самостоятелното явяване на партията на изборите ще усили допълнително разединението между сините, смятат от ръководството на „Синьо единство".
По думите на Панчугов десните избиратели не заслужават от десет години да бъдат разделяни.

„Има умора от статуквото дори и сред десните избиратели, те желаят да има единна силна партия, а не просто една оцеляваща десница", допълни и заместник-председателя на „Синьо единство" Маргарита Бойчева.

„Разговорите не продължават, преговори не се водят, за нас е ясно какво се случва от тук нататък", категорично обяви тя. Бойчева отбеляза, че протегнатата ръка за единство е била само от тяхна страна.

Стана ясно, че „Синьо единство" категорично отказва да направи и крачка към СДС, защото отдавна не я смята за дясна партия. Синята идея е жива във всеки един от нас и ще продължи да живее, обявиха на финал демократите.