Силвио Берлускони, който ще бъде съден за секс с непълнолетната проститутка Руби и за злоупотреба със служебно положение, заяви, че мароканската танцьорка е патологична лъжкиня, съобщава lenta.ru.

Пред журналисти италианския премиер нарече Руби нимфоманка и подчерта, че преобладаващата част от думите й са пълни измислици. По думите му изказванията си тя е направила под натиск и за поред път заяви, че не се признава за виновен по тези обвинения.

Припомняме, миланските прокурори поддържат позицията, че Берлускони е правил секс срещу заплащане и срещу подаръци с непълнолетната мароканка Руби по време на 13 нейни гостувания във вилата му в Аркоре. Във въпросните вечеринки участвали популярни личности.

В края на месец март в "Рубигейт" беше въвлечено и името на американския актьор Джордж Клуни и неговата приятелка - италианският модел и телевизионна звезда Елизабета Каналис, които се оказаха сред 78-те души, които италианският премиер Силвио Берлускони поиска да се явят в съда в качеството си на свидетели на защитата по  делото. По-късно към списъка със свидетели бе вписан и португалският футболист Кристиано Роналдо.