Станахме свидетели на един безпрецедентен фарс, заяви на брифинг в НС лидерът на БСП Сергей Станишев по повод днешните провалени дебати по вота на недоверие.

Според него този фарс е режисиран от премиера Бойко Борисов.

Станахме свидетели на безобразно циркаджийско поведение на министър-председателя. Той каза, че иска дебати и уж неговата група го бламирала. Пълна подигравка! Нали всички сме наясно, че това е режисирано?", добави Станишев.

Борисов се позабавлява в парламента
Още...

Всички тези на министър-председателя са ялови, с тези думи Станишев отговори на обвиненията на Борисов, че не е проведена процедурата за Белене по ЗОП.

Станишев обясни как заради спирането на АЕЦ "Белене" ще плащаме по-скъп ток, че това решение обслужва конкретни икономически интереси.

На мислещите хора става пределно ясно, че цената на тока, който българите ще плащат без ядрена енергетика, ще бъде много пъти по-висока, отколкото с ядрена енергетика.

Сметките за ток ще бъдат по-високи от пенсиите и от заплатите. Отговорността за това е на Бойко Борисов, на неговото правителство и на неговото мнозинство", категоричен беше Станишев.

След това той даде думата на Любен Корнезов, който да обясни правните аспекти от проваления дебат днес. Социалистът обаче заяви: "След председателя на партията не мога да говоря".

По правните неща можете да говорите след всеки, дори след Бога г-н Борисов, насърчи го лидерът на червените.

Незнайно от къде обаче в края на пресконференцията на червените - да чуе какво говори опозицията - дойде и министър-председателят Бойко Борисов.

Между него и Сергей Станишев се състоя кратък словесен двубой.

С.С: Г-н Борисов защо стоите самотен в пленарна зала, вие направихте голям цирк.

Б.Б.: Аз предложих да направим дебатът.

С.С: Вие го предложихте на вашето мнозинство, но не ви слушат.

Б.Б.: Не, не ме слушат, при нас не е като при вас, има демокрация. Ако бяхте останали, нямаше да си говорим така, а в пленарна зала.

С.С: Без микрофони и при приключило заседание на парламента.

Б.Б.: Имат ли значение микрофоните, нали целта е да ви снимат медиите.

С.С: Не, целта е да ви снимат вас медиите как стоите самотен. Дайте да направим дебати, защо си тръгвате.

(След това премиерът Бойко Борисов си тръгна.)

Любен Корнезов: Министърт-председателят страхливо напусна двубоя.

С.С.: Всичко е ясно.