Изключително се изостри дебатът в пленарна зала по съставянето на комисия, която да се занимае с кадровата политика по време управлението на ГЕРБ.

Йордан Цонев пък нападна изключително емоционално лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който не бе в зала.

Вие говорите за едно момче, което няколко месеца е продавало застраховки за СИК (става въпрос за депутата от БСП Иван Иванов, б.р.). А основателя на СИК е Бойко Борисов", обърна се той към депутатите от ГЕРБ. „Той е мутра. Казвам го от тази трибуна и изобщо не се притеснявам", заяви Цонев.

Той не пропусна и физкултурното образование на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който 4 години беше вътрешен министър.

Цветанов на свой ред обясни автобиографията си, която била публична.

Лидерът на ДПС Лютви Местан посочи: „Историята на българския преход е белязана от метли, кадрови метли, изредиха се различни цветове на метлите".

Само с идването на Сакскобугготски на власт страната ни, по думите му, не изживяла поредната метла - този път жълта на цвят.

Малко по-късно в социалната мрежа Фейсбук обаче лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отвърна на обвиненията от страна на Йордан Цонев, като написа, че ще заведе дело срещу него.

Взех стенограмата от Народното събрание днес и утре завеждам дела срещу клеветниците. Това е единственият начин да се отговори на тези хора и човек да защити името си, пише той.

Парите от спечелените дела той смята да дари на нуждаещи се хора.