Републиканският кандидат за президент на САЩ Мит Ромни обвини своя съперник - президента Барак Обама, че провежда кампания, изградена върху "гняв и разделение".

"Бих казал, че това е кампания на гняв и разделение", каза Ромни, коментарайки кампанията на Обама в интервю с американския телевизионен канал Fox News.

"Това е вид разделение, което мисля, че американците осъзнават и мисля, че това е една от причините, поради които неговата кампания, въпреки че харчи масово повече от нашата кампания, не получи сцеплението, което той очакваше", посочва кандидатът на републиканците, цитиран от Би Би Си.

Ромни заяви, че кампанията на демократите удря "ново дъно", с опитите си да го свържат със спорни гледни точки за изнасилването, изразени наскоро от друг републиканец.
Припомняме, конгресменът Тод Акин предизвика скандал, с изказването си, че женските тела могат да предотвратят бременност в случаи на изнасилване.

Лагерът на Обама обвини Ромни в крайни позиции и по социалните въпроси.

Републиканците се очаква тази седмица да издигнат кандидатурата на Ромни за президентските избори през ноември.
Те бяха принудени да отложат с един ден началото на конгреса си в град Тампа, Флорида - за вторник, заради приближаването на тропическата буря Айзък.