Няма да стреляме по бежанци. Това успокои външният министър Даниел Митов по повод разполагането на военна техника по границата ни с Македония.

Миграционният поток не е насочен към България, изтъкна той след днешното заседание на Министерския съвет. Бежанците се движат на Запад и на Север.

Унгария изпраща над 2100 полицаи на границата със Сърбия, мисли и за военни части
Още...

Ние като държава сме длъжни да отделяме внимание на охраната на границите си, когато има заплаха от евентуален бежански натиск, подчерта министър Митов.

По думите му, страната ни вземала превантивни мерки. Ние сме направили всичко възможно, за да осигурим охраната на границите, наблюдението, подчерта той.

Припомняме, вчера по границата с Македония бяха разположени позиции на въоръжените ни сили, след като вече седмица западните ни съседки - Македония и Сърбия са обект на огромна бежанска вълна, идваща от Гърция и търсеща пътища към Западна Европа.

Чешкият вицепремиер пък предложи шенгенското пространство да бъде затворено, а на България и Македония да се прати натовска помощ.Стои и въпросът, накъде ще се насочат бежанците, след като Унгария издигне окончателно защитната стена по границата със Сърбия.