Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще сезира прокуратурата за нанесени морални щети и уронване на престижа от страна на фирма „Аладин Фуудс" ООД. Това съобщават от агенцията, като уточняват, че сезирането на компетентните органи ще бъде техният отговор на нападките и внушенията, направени на пресконференция на фирмата.

Припомняме, фирмата производител на бързи храни се оплака, че БАБХ искала по 10 хил. евро месечно за „такса спокойствие". На пресконференция ръководството на „Аладин фуудс" ООД сигнализира, че на среща на собственика на фирмата Аладин Харфан с шефа на БАБХ, Пламен Моллов му посочил човек на име Стоян Пашев и му казал да се разберат с него как да плаща таксата. От фирмата твърдят, че сигнализирали органите на реда за корупция и полицейска хайка направила запис на въпросната среща.

От своя страна шефът на агенцията по храните Пламен Моллов отрече контролиращите да са искали такса „спокойствие" от дюнерджиите. „Няма да се поддадем на натиск. Моят и на екипа на агенцията стил на работа е подчинен единствено и само на интересите на потребителите", заяви Моллов. Той е категоричен, че по негово време никой не искал такава такса „спокойствие". Според него се касае за клевета от недобросъвестен търговец, на когото е дадено достатъчно спокойствие в дългото съществуване на пазара.

Пламен Моллов се зарече, че ако се докаже, че някой служител е искал такса „спокойствие", той ще бъде отстранен веднага. Идват сигнали, насочени към това да няма контрол. Но докато съм аз на това място, контрол ще има, обеща той.