Както още вчера news.bg предположи, делото срещу застрахователя на Максим Стависки беше отложено.

Припомняме, заведеният иск е за изплащане на обезщетение на Мануела Горсова, пострадала при катастрофата край Ропотамо преди три години.

Първото заседание  през април се провали, защото Максим Стависки не бе редовно призован.

Причините за днешното отлагане на делото са уважените от съда искания, както на застрахователите на спортиста - „Дженерали", така и на адвокатката на Стависки.

Застрахователите настояват за медицинска експертиза, която да установи психиатричното състояние на Мануела.

Въргала: Позорно е да се бавят пари за болен човек
Още...

Пред news.bg адвокат Георгиев, представляващ пострадалото момиче, определи това искане за граничещо с абсурда. Той беше категоричен, че няма никаква причина за подобна експертиза.

Другото искане, което съдът е уважил на днешното си заседание, е в хода на това дело да бъдат приложени материалите по наказателното производство срещу бащата на Мануела Горсова.
(Припомняме, Красимир Горсов бе осъден от Районния съд на 2.5 години условно за това, че е ощетил дъщеря си, теглейки от дарителската сметка суми, похарчени не за лечението й).

Искането е направено от адвокат Иванова, представляваща Максим Стависки, и според защитника на момичето отново липсват каквито и да е било мотиви за него. Двете дела нямат нищо общо. Адвокатката дори не успя да се мотивира за това искане, коментира Георгиев.

Стана още ясно, че неговата молба пред съда, а именно производството да бъде разделено на две, като едното дело да разглежда претенциите на Мануела Горсова към фирмата застраховател, а другото да обхване претенциите на „Дженерали" към Стависки, не е била уважена. Това създава реален риск делото да се протраква още дълго във времето.

Защитникът на Мануела изтъкна, че с многобройните си искания за различни експертизи, а сега и за прилагането на материали, които нямат никакво отношение към настоящото дело, застрахователите демонстрират изключително безотговорно поведение.

Припомняме, по груби сметки на родителите й, до момента лечението на Мануела струва около един милион лева.

Новата дата на делото е 23 февруари 2011г.