Адвокатите на Мануела Горсова предупредиха родителите й, че най-вероятно и утрешното заседание по делото срещу застрахователя на Максим Стависки ще бъде отложено.
Припомняме, заведен е иск за изплащане на обезщетение на Мануела, но първото заседание през април се провали, тъй като Стависки не бе редовно призован.

Сега, причина за евентуалното ново отлагане на делото ще са неготовите медицински експертизи, поискани от адвокатите на застрахователя.

Според защитниците на Мануела експертизите са неотносими към предмета на делото и не са необходими, тъй като има достатъчно данни както за състоянието на Мануела, така и за изразходваните за лечението й до тук средства.

Най-фрапиращо е искането за психиатрична експертиза на болното момиче. Няма лекар в света, който да може да я направи в моментното състояние на Мануела, категорична е майка й Диана Горсова.

По груби сметки на родителите до момента лечението на пострадалото при катастрофата момиче струва около един милион лева.
Вие знаете, че лечението на Мануела е и ще бъде продължително и много скъпо. Толкова скъпо, че едно семейство като нашето не може да си го позволи, заявява още Диана.
Всеки родител на наше място би потърсил подкрепа и финансова, и приятелска, защото само мисълта, че детето ти е в такова тежко състояние те довежда до лудост, споделя още тя.

Кой носи отговорност за това протакане на делото, пита още майката. Адвокатите на Мануела също споделят, че практиката у нас е подобни дела срещу застрахователи да се отлагат безкрай, без никой да мисли за финансовите нужди на пострадалите.
Диана Горсова си спомня, че по време на процеса срещу мъжа й Красимир е имало 14 дела за една година. Тогава можеше, а сега - не, озадачена е Диана.
Иначе, тя е категорична, че всички въпроси към мъжа й, играе ли хазарт и как живее - вече са на заден план.

Ние работим, нашето семейство иска да даде надежда и на други родители в нашето положение, че има светлина в тунела. Разбирайте го и в буквален, и в преносен смисъл - ние искаме да говорим за това, как проблемите на хората в будна кома могат да бъдат решени, да облекчим мъките им и да подкрепим усилията на родителите.

В тази връзка тя разказва за Петър Христов - бизнесменът, който им е дал кураж, че ако обединят усилията си, нещата в България ще потръгнат и ще се променят.
Той е застанал зад каузата на хората в будна кома, като си е поставил за цел да направи или клиника, или специален център за лечение и рехабилитация на хора в будна кома в България.

Мануела ще се лекува още дълго време, но ще се чувствам по-спокойна като майка, ако знам, че съм помогнала и аз с нещо, за да имаме център за рехабилитация у нас, както и в Израел, заявява Диана.

А във връзка с твърденията на Албена Денкова и Максим Стависки, че са помагали финансово на Мануела, Диана изтъква, че единствените пари, преведи от Стависки, са 90-те хиляди лева обезщетение, за които той бе осъден през 2008 година.
Други пари от тях не сме получавали, категорична е майката на Мануела.