При автомобилна катастрофа на магистрала „Тракия" е загинал основен свидетел по делото „Октопод". Това съобщава БиТиВи, позовавайки се на информация от свои източници.

Георги Цветанов е катастрофирал късно снощи по пътя между Бургас и Стара Загора. Произшествието е станало на 186-ия километър на магистралата край Чирпан. Мъжът е загубил контрол над автомобила си „Фолксваген Голф", след което колата е напуснала пътното платно и се е преобърнала.

Цветанов е издъхнал на път за болницата.

Втори инцидент с основен свидетел срещу Алексей Петров за 24 часа - Пламен Устинов посечен с брадва. Още...

Припомняме, Георги Цветанов поискал в края на 90-те заем от Нешка Робева, който не връщал според уговорките. Тогава обещал да й изплати парите под формата на колекция от картини, като се консултирал за тях със Светлин Русев. Взел парите от Робева, тъй като Алексей Петров му предложил да стане акционер в застрахователна компания.

Според показанията на Робева, Цветанов демонстрирал в ония години познанството си с Алексей Петров и добрите си отношения с него.

През 2012 година по време на 7-часов разпит Цветанов разказа подробно за взаимоотношенията си с Алексей Петров през годините.

Заради свидетелствата си по делото „Октопод" Георги Цветанов е „нападан" два пъти. Защитата на Алексей Петров, който е обвиняем по делото, разпространи информация, че свидетелят рязко се е замогнал в банкерския си период. Той е бил шеф на плевенския клон на Първа частна банка. След фалита й е бил разследван. По-късно Цветанов започнал собствен бизнес и търгувал със захар.

Обвинителят от Окръжната прокуратура-Плевен Димитър Захариев през април временно е отстранен с решение на Висшия съдебен съвет, защото оказвал натиск върху Георги Цветанов. Тогава Захариев принудил свидетеля да се отрече от предходните си показания и да набеди наблюдаващия прокурор по делото Светлозар Костов в престъпление срещу правосъдието.