Днес в парламента се очаква да бъдат гласувани предложенията на министър-председателя, които предвиждат министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да бъде избрана за вицепремиер, а Томислав Дончев да бъде избран за министър на финансите и управление на средствата от ЕС.

Персоналните структурни промени в кабинета идват вследствие на подадената в понеделник оставка на финансовия министър Симеон Дянков.
Събитията във финансовото министерство се развиха мълниеносно, след като се разбра, че в хазната няма пари да се изплатят субсидиите на зърнопроизводители за единица площ и парите им бяха забавени.

Гласуването днес обаче се очаква да бъде в осакатен вариант, тъй като БСП и Атака обявиха, че напускат парламента до края на седмицата и няма да участват в пленарните заседания.

Тези събития бяха предшествани от поредния кървав сблъсък между протестиращи и полиция. Стотици души се събраха снощи на Орлов мост, откъдето тръгна шествие срещу високите цени на тока и правителството като цяло. Тълпата от протестиращи се „изля" към паметника на васил Левски в столицата, където снощи бяха честванията по случай 140-годишнината от гибелта на Апостола.

Към тълпата, скандираща мощно: „Оставка!", „Мафия" и „Боклуци!" впоследствие се присъединиха и група атакисти. Лидерът на Атака Волен Сидеров за пореден път излезе с остри критики към правителството и в частност към президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Босиров, като подчерта, че министър-председателят ясно е показал, че няма да подаде оставка и затова Атака се готвят да бойкотират парламента.

След като тълпата от недоволни обиколи центъра и премина през парламента с викове, тя се отправи към Министерството на вътрешните работи, за да иска сметка на Цветанов за задържаните граждани по време на протеста.

Паралелно с шествието, край Министерски съвет еколози протестираха срещу вчерашното решение да се строи нов кабинков лифт край Банско.

В крайна сметка, след неколкочасов митинг и борба с полицията, протестиращите се разотидоха.
Равносметката от протеста: 14 минали през „Пирогов" и неизвестен брой други пострадали, също така 25 задържани от органите на реда.