Пловдивският апелативен съд потвърди решението на предишната инстанция и отстрани от длъжност кметицата на район „Централен" в Пловдив Райна Петрова, съобщава БГНЕС.

Припомняме, срещу Петрова са повдигнати две обвинения, свързани с доставка на хранителни продукти за детските градини. Едното е за длъжностно престъпление, а другото - за търговия с влияние.

Днешното решение означава временно отстраняване от длъжността, докато се работи по другите две обвинения. 18 тома са събраните доказателства по делото, разпитани са 50 свидетели, разследването продължава.

На заседанието на съда на 14 юли нови подробности излязоха по двете обвинения, свързани с фирмите на Надежда Минчева, самата тя обвинена в данъчни престъпления и задържана две седмици преди Райна Петрова.

Срещу храни със съмнително качество и силно завишени цени, кметицата на район „Централен" е получила 4000 лв. за консултантски услуги, които в документите на общината са записани като „рисувани чаши". Вече стана ясно, че срещу туристически ваучери за 10 000 лв., Петрова е посетила с дъщеря си Тайланд в края на миналата година.