Партията "Ред, законност и справедливост" (РЗС) ще подкрепи кандидатурата на Йордан Лечков за кмет на Сливен.
Това съобщи днес Живко Темелков, член на Управителния съвет на РЗС.

РЗС ще бъде един от мандатоносителите на коалицията "Обединени региони", която издига кандидатурата на Лечков за кмет и за водач на листата за общински съветници.

По думите на Темелков до края на август ще бъде ясна формулата, по която ще си партнират в коалицията на местните избори. Според него амбицията на политическата формация е да спечели изборите още на първи тур.

Темелков отбеляза, че РЗС и Движението "Обединени региони", чийто председател е Йордан Лечков, имат общи позиции по редица тези, сред които необходимостта от административна децентрализация на общините, нужда от съдебна реформа и др.

Йордан Лечков заяви, че ще бъде подкрепен и от други политически партии като "България без цензура" и "Обединена България".

Припомняме, още в началото на юни месец бившият национал по футбол и бивш кмет обяви кандидатурата си за предстоящите местни избори. На пресконференция той свали доверието си от ГЕРБ, с чиято подкрепа стана кмет за времето на първия си мандат.

Самият Лечков финишира мандата си с поредица от дела, които бяха заведени срещу него, когато той беше кмет на Сливен. Повечето от тях са по казуси, свързани с ощетяване на публичните финанси, лично облагодетелстване и злоупотреба със служебно положение. Някои от делата вече приключиха - с оправдателна присъда за Лечков.

От своя страна Йордан Лечков заведе 6 дела срещу държавното обвинение. Всички искове срещу държавата са за над 500 000 лева, като едно от тези дела беше спечелено през април месец тази година от Йордан Лечков.