Прокурорът Стефан Милев определи като махленски обвиненията на ДСБ, отправени към него.

Той категорично опроверга твърденията, че досъдебното производство се води срещу министрите Пламен Орешарски, Петър Мутафчиев и Асен Гагаузов.

Сигнал срещу министри никога не е постъпвал при мен, заяви прокурорът, цитиран от БНР.

Припомняме, по-рано днес Костов каза, че според проверяващите именно управителният съвет на фонда е отговорен за злоупотребите и че следователи искат досъдебно производство срещу министрите Орешарски, Гагаузов, Мутафчиев.

През миналата година Стефан Милев от Софийската градска прокуратура е постановил отказ за образуване на досъдебно производство, като е имало и сигнали срещу министрите Пламен Орешарски, Петър Мутафчиев и Асен Гагаузов.

По късно, след жалби от следователи от Националното следствие Апелативната прокуратура отменя постановения от Милев отказ и разпорежда да се образува ново досъдебно производство, твърдят от ДСБ.

В отговор, прокурорът Стефан Милев коментира, че е издал постановление за спиране на досъдебното производство, но това по никакъв начин не го вкарва в "схема за прикриване на далавери на пътния фонд".

 

ДСБ очаква главният прокурор да образува исканите от следствието дела срещу виновните министри и да отстрани прокурорите, които са прекратявали производствата срещу виновните длъжностни лица и са позволили да продължават престъпленията си през миналата и тази година.