Мъж е бил застрелян снощи в квартал „Банишора" в София, съобщиха от полицията. Около 22 часа в СДВР е получен сигнал за мъж в безпомощно състояние пред заведение в квартала.

По информация на БНР става дума за 53-годишен мъж. Той се казва Хрисим Хрисимов. Бил е разстрелян в момента, в който е заключвал частния си клуб, който се намира в партерния етаж на бл. 42. По мъжа е стреляно най-малко 10 пъти, тъй като 8 патрона са попаднали  в тялото му, а други 4 или 5 във витрината на клуба.

Хрисимов е бил свидетел по разследването срещу Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския и други петима от групата му за убийството на Филип Найденов-Фатик, разкрива БГНЕС.

По-късно станало ясно, че Хрисимов е осигурил автомобила, от който е стреляно срещу "Мерцедеса" на Фатик. Хрисимов е бил наемател и на къщата в Банкя, където групата на Йоско се е събирала преди повече от 11-години.

Самият Хрисимов е подозиран за убийството на Николай Иванов, собственик на бившия ресторант "Пчела" в столичния квартал "Лозенец".

Той е бил обект на внимание по повод разследването на групата за убийства "Килърите 4" при около година.

Има участие в две фирми, сочат фирмените регистри. Бил е председател и на Клуб на шафнерите в България.

По СДВР съобщиха за News.bg, че в момента се работи за изясняване на фактите и обстоятелствата около инцидента. Образувано е досъдебно производство.