24 часа"

НСО взема вилата на Дянков в Бояна

Националната служба за охрана ще е стопанин на дом номер 7 в резиденция "Бояна". Това решение е взело правителството на Пламен Орешарски на 5 август, последния ден от мандата му, стана ясно от документа в правителствената информационна система.

Дом номер 7 е част от резиденцията с разгърната застроена площ от 3227 кв. м. Постройката е на три етажа - сутерен, партер и жилищен етаж. В нея има няколко стаи и апартаменти и се ползва за хотелските услуги, които предоставя резиденция "Бояна". Нощувка в единична стая в дом номер 7 струва 90 лв., а наемът на апартамент е 180 лв. при кратък престой и 140 лв. при дългосрочен.

„Труд"

Желю Бойчев, Янаки Стоилов и Георги Свиленски начело на БСП листите в София

Ясна е подредбата на кандидатите за народни представителите в листите на БСП-София. Делегатите чрез тайно гласуване определиха как ще са подредени избраниците от второ място нататък, предаде Дарик радио.

Според председателя на софийската структура на БСП Калоян Паргов кандидат-депутатите трябва да са безспорни експерти с качества на държавници.Той коментира, че вече има водещи фигури с най-много гласове. Кои ще бъдат водачите на листите ще стане ясно след Националния съвет на партията през следващата седмица.

„Стандарт"

Спасиха джакпот от хакери

Двама тийнейджъри се опитаха да измамят тотото и да приберат 5 милиона. Става въпрос за джакпота във II теглене на "6 от 49" в 51-ия тираж на 26 юни. Същата вечер от спортния тотализатор обявиха, че пуснат във Варна фиш за 70 ст. печели 5 026 320 лв. Вчера от централата на БСТ разкриха, че това е станало с измама.

Полицията е задържала двама 19-годишни варненци, които са се опитали да манипулират електронната система на тотото. Най-вероятно това е станало с хакерска атака в минутите между тегленето на числата и проверката на приетите фишове.

„Монитор"

Хакерска атака за 5 млн. лв. срещу тотото

Двама 19-годишни младежи от Варна са се опитали да вземат 5-милионен джакпот от играта „6 от 49", като са фалшифицирали резултатите. Опитът за измама е засечен веднага от системата на Българския спортен тотализатор и печалбата не е била изплатена, съобщиха от там. Младежите вече са задържани в морската столица за 72 часа след провеждане на полицейската операция. Според БНР те са възпитаници на варненската математическа гимназия.