Катастрофа.

"Монитор":

Машинист загина, 14 ранени в дерайлирал влак

Машинистът Венко Тодоров загина и 14 пътници бяха ранени, след като бързият влак София - Варна дерайлира вчера. Локомотивът и 4 вагона излезли от релсите около 15,17 часа в района на гара Калояновец край Стара Загора. Заради високата скорост локомотивът се завъртял и се ударил в третия вагон. „Инцидентът е станал на входните стрелки на гарата. Трасето е ремонтирано основно преди около два месеца и са поставени най-модерните и безопасни съоръжения.

 

КТБ.

"Стандарт":

Милионите на Василев изнесени като брак

Чувалите с над 205 милиона на Цветан Василев са изнесени от Корпоративна търговска банка като брак. Това е една от основните версии на прокуратурата, съобщиха за "Стандарт" високопоставени обвинители. В момента се проверява дали банкнотите не са извадени от трезора като "перфорирани" - негодни за употреба. Така товареното им не би се набивало на очи, обясниха разследващи. Според тях колосалната сума пари може да е изнесена зад граница с частен самолет.

 

Операция.

"Труд":

Масирана полицейска операция в Слънчев бряг, 12 задържани

Масирана полицейска операция е проведена в Слънчев бряг. В хода на акцията са проверени 206 души, от които 12 са задържани, съобщиха от пресцентъра на МВР.
При поредната специализирана полицейска операция, проведена в Слънчев бряг, през изминалата нощ са проверени 206 души и 73 моторни превозни средства.
Задържани са две лица, обявени за общодържавно издирване, както и двама мъже - един български и един чуждестранен гражданин за извършване на кражби на лично имущество от плажната ивица.

 

Бареков.

"Труд":

Бареков е номинацията на "България без цензура" за премиер

"България без цензура" (ББЦ) приема идеята за коалиция със Съюза на свободните демократи и Българския демократичен съюз "Радикали". Това стана ясно след заседанието на Националния съвет на регионите, съобщиха от пресцентъра на партията.

По време на форума беше решено да няма формула за писане и попълване на листите. Всички номинации през общини и региони, ще стигнат до Изпълнителния съвет на ББЦ и до Коалиционния съвет. Това реално означава, че няма да работят договорки, като от времето на Тройната коалиция. Окончателният вариант на листите ще бъде готов до 30 август, когато ще се състои втория национален конгрес на партията.

 

БСП.

"Монитор":

И Миков напира да седне в стола на Станишев

Шефът на НС Михаил Миков изрази готовност да се включи в битката за шеф на БСП.

„Ако получа достатъчно номинации, ще участвам в тази надпревара. Въпросът за председателското място не е толкова генерален, но в този труден момент мога да бъда полезен", показа завидно самочувствие в коментар пред „Дарик" Миков, който се очаква да бъде номиниран за поста от видинската партийна структура.

Както е известно, Сергей Станишев обяви, че подава оставка като председател на партията, а като фаворит за негов наследник в соцредиците се открои Драгомир Стойнев. Като съперници на икономическия министър за поста се очертават Янаки Стоилов, Корнелия Нинова и зам.-шефката на НС Мая Манолова, която вчера оповести своите приоритети.