Инцидент.

"Труд":

Фалконът на Борисов пак аварира, колесниците не се прибраха

Правителственият самолет, на който пътува министър-председателят Бойко Борисов, кацна на летището във Варна, съобщиха от правителствената информационна служба.

Екипажът на правителственият авиоотряд е изчакал горивото да изгори и се върнал обратно на летище "Варна".

Правителственият самолет "Фалкон", в който пътува премиерът Бойко Борисов не успя да кацне на Летище Пловдив - трите колесника не са се отворили. Самолетът кръжеше над Летище "Варна", защото трябва да бъде изразходено цялото гориво в самолета, за да кацне. Това е пореден инцидент с правителствения самолет.

 

Разрив.

"Сега":

Реформаторите пак се изпокараха

Ръководствата на СДС и Движение "България на гражданите" с лидери Божидар Лукарски и Меглена Кунева разкритикуваха чрез прессъобщение обявеното по-рано на пресконференция днес от председателя на ДСБ Радан Кънев обединение с БЗНС и партия "Свобода и достойнство" за местните избори, съобщи "Дневник".
Кънев каза, че трите формации - част от Реформаторския блок, са постигнали съгласие да се явят с обща листа на местните избори и допълни, че предстоят разговори със СДС и "България на гражданите".
Според Кунева и Лукарски обаче, трите партии партньори правят опит "да подменят сериозния политически разговор за единната регистрация на Блока за местните избори с неистини, представени пред медиите".

 

Четвърти задържан българин по случая.

"Монитор":

И ДАНС разследва камиона ковчег

И ДАНС работи по случая с камиона ковчег, в който миналата седмица бяха открити 71 мъртви мигранти в Австрия. Това съобщи вчера министър-председателят Бойко Борисов. Родното ФРБ е съдействало на унгарските служби със залавянето на трафикантите на хора, сред които има и българи.

Освен ДАНС със случая трябва да се занимае и българската прокуратура. По закон когато зад граница има задържани нашенци, държавното обвинение в България има право да образува паралелно дело у нас.

 

"Колодрума".

"24 Часа":

Министър Кралев и кметът на Пловдив откриха новата спортна зала "Колодрума"

Зала "Колодрума" ще предлага над 20 вида спорт.

Съоръжението разполага с единствената в Източна Европа покрита писта. За построяването му са вложени 49,5 млн. лв.

Cбляскава церемония в Пловдив бе открита многофункционалната спортна зала "Колодрума", която градът чакаше 40 г.

Премиерът Бойко Борисов не успя да пристигне за събитието, тъй като при излитането на самолета от Варна колесникът му не се прибрал и се наложило да се върне обратно на летището.

Очаква се Борисов да посети Пловдив във вторник.