Трагедии.

„Новинар":

Самоубийство в Сарая на Доган

Шефът на политическия кабинет на лидера на ДПС Ахмед Доган - Ахмед Емин е намерен мъртъв в столичния квартал Бояна в петък след обяд. В официалното съобщение на МВР за инцидента се посочва, че около 18 часа в столичната полиция е получено съобщение за намерено тяло на мъж в сграда на ул. "Беловодски път" в кв. "Бояна". Установено е, че той е А. Е., на възраст около 45 години. На място веднага са изпратени екипи на полицията. Първоначалният оглед е установил, че причина за смъртта е огнестрелна рана. По данни на МВР става дума за самоубийство. Емин е сложил край на живота си със собственото си законнопритежавано оръжие. Тялото ще бъде предадено за аутопсия. На "Беловодски път" в Бояна се намира известният сарай на Доган, където живее лидерът и някои от приближените му.

Ахмед Емин Хюсеин е роден на 24 юли 1962 г. Името му нашумя през 2007 г., когато лидерът на Национален защитен център "Справедливост" Сезгин Мюмюн обяви, че ДПС е дало на партия "Атака" 1,6 млн. лв. за предизборната й кампания през 2005 г. Мюмюн притежавал документ, който потвърждава този факт. „Това е докладна до Ахмед Доган от шефа на канцеларията му Ахмед Емин. Тя е написана върху бланка на Движението за права и свободи и носи печата на партията", заяви  Мюмюн. Ахмед Емин има участия в няколко фирми и организации: „Еко кауза" ЕООД , Фондация "Избор - 2001″" и Фондация „Хермес". В тази фондация е управляващ заедно с Ахмед Доган. Емин е шеф на политическия кабинет на Доган от пет години, преди това е бил кмет на търговишкото село Козица.

Стандарт":

Бесило спря две дела

Бесило спря две дела. Ключовият експерт по процесите "Белнейски" и "Чората" бе открит мъртъв вчера сутринта. Проф. Стойчо Раданов, който преобърна на 180 градуса и двата процеса, се е самоубил, съобщиха от МВР. Тялото му бе открито провесено с въже на катерушка пред бл. 51 в столичния кв. "Иван Вазов", където живееше професорът.

Минути след 6 часа сутринта възрастен мъж от съседния блок 52 видял човек да виси от катерушката. Той се втурнал към градинката, за да помогне, но когато стигнал, видял, че мъжът е починал. Веднага се обадил в полицията. Минути по-късно цялата градинка бе отцепена от униформени. Пристигналите на място следователи с ужас установили, че това е тялото на проф. Стойчо Раданов, когото всички те познавали. След като установили самоличността му, експертите веднага съобщили трагичната новина на съпругата му Андроника. При разпита станало ясно, че жената видяла Раданов за последно предния ден вечерта, когато тръгвала на работа. Тя била нощна смяна. След разпита униформените уточниха и часовия периметър, в който професорът е сложил край на живота си - между 4,30 и 5,10 сутринта, в петък. Съпругата на Раданов отказваше да повярва, че мъжът й е направил такова нещо. Тя обаче бе прекалено разстроена, за да даде по-точни показания за трагедията.

Поредна акция срещу Маргините.

Труд":

Прибраха финансиста на Маргините

     МВР и прокуратурата нанесоха пореден удар срещу бизнес империята на братята Красимир и Николай Маринови-Големия и Малкия Маргин. При спецакция в София бил арестуван техният финансист Иван Иванов (41 г.). Заедно с него белезници оковали ръцете и на 54-годишната Милена Василева, която работела с Иванов в счетоводна къща. Двамата са задържани за 72 часа.

     "До момента са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и за данъчни престъпления", съобщиха от МВР. Оттам се похвалиха, че ударът срещу финансовия мозък на Маргините е по-значим от операцията в Дупница срещу Братя Галеви.

     При претърсвания в офиса на Иванов антимафиоти и прокурори открили левове и валута за над 120 000 лева. Според участници в акцията Иван Иванов пряко се грижел за парите на Маргините.

     Междувременно за разпит е призован и приближеният до братята Христо Халваджиев-Халвата. За него се смята, че той движи бизнеса на братята в Смолянския регион.

Сплашване.

Дума":

Пуснаха Марио Минев от Петрич, откраднаха врата на прокурорка

Магистратите в районния съд в Петрич пуснаха на свобода ексмитничаря Марио Минев след 7-часово заседание. Към 23 ч. в четвъртък вечерта съдът постанови Минев да бъде с мярка "домашен арест", въпреки настояването на прокуратурата за "задържане под стража" и охраната го върна обратно в болница "Рокфелер", където преди три дни бе настанен заради сърдечна криза. Минев бе арестуван за побоя над областния координатор на партия "Атака" в Пиринско Огнян Тетимов. Вчера обаче стана ясно, че районната прокуратура не знае на кой адрес да изпълни наказанието на Минев. Районният прокурор Лидия Манолова уточни, че за Марио Минев има две обвинения - за побой над Огнян Тетимов и за купуване на гласове на изборите в Петрич. Той обаче имал две жилища - във Варна и в Петрич, и районният съдия Андроника Ризова не е посочила адрес, на който да бъде изпълнена мярката.

Междувременно стана ясно, че докато е траяло съдебното заседание в петричкия съд, домът на прокурорката Манолова е станал обект на взломен обир. Разбита е входната врата на жилището й и тя е била открадната. Самата Манолова заяви, че се страхува за живота и безопасността на семейството си.

Нови оставки.

24 часа":

Пътният шеф хвърли оставка

           

     Шефът на пътната агенция Димитър Иванов е подал оставка, съобщиха вчера от ведомството. Мотивите не са посочени, но в последите дни стана ясно, че Иванов е болен от сърце. В най-скоро време пътният шеф щял да даде отчет какво е свършил, докато заемаше поста от 9 август.

     Самият Иванов каза, че се е оттеглил по искане на премиера. В оставката му пише, че я подава по здравословни причини.