24 часа"

Майката на убитото дете в куфара - консултант на правителство

Разчленената майка на детето от куфара Анна Леонтиева е била високопоставен служител в правителството на област Перм и е шофирала червен спортен мерцедес роудстар, съобщи днес руската агенция URA.RU, след като МВР публикува снимките на жената и сина ѝ Никита..

„Труд"

Нова интрига цепи БСП

Премиерът Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов дадоха зелена светлина за плавно увеличаване на осигуровките за пенсия и безработица с общо 4,5 процентни пункта до 2027 г. Предложението е на социалния министър Ивайло Калфин. Днес тримата заедно представиха плана на правителството за реформа в пенсионно-осигурителната система. Надявам се до лятната ваканция на парламента промените да са приети окончателно, каза Борисов, който напусна пресконференцията след представянето на идеите от Калфин. През целия април промените ще се обсъждат с работодатели, синдикати и депутати. „Стандарт"

Финансовите измами в нета скочиха 4 пъти

Близо 4 пъти се е увеличил броят на компютърните инциденти у нас миналата година в сравнение с 2013. Това показват данните на Центъра за реагиране при инциденти във връзка с информационната сигурност (CERT България). Броят на регистрираните инциденти с висока и средна степен на заплаха през 2014 г. е бил 637, докато през 2013 г. те са били 167.

„Монитор"

Данъчен запор за БТК, НУРТС и Бромак

Всички акции на БТК са под запор от вчера. Той е наложен от НАП и беше вписан в Търговския регистър следобед. Пак със съобщение от вчера под запор на данъчните са и 300 дяла от НУРТС, собственост на друго свързано с банкера дружество ­ „Кен трейд". Блокирани са и всички дялове на Цветан Василев във фирмата му Бромак, чрез която държи мажоритарния дял в КТБ, а също и акциите в друга негова компания - „Фина Ц". Запорите са наложени въз основа на данъчните проверки на тези дружества, правени от НАП, а причината, изтъкната от агенцията, са „бъдещи публични вземания от длъжника".

„Сега"

Кабинетът е непреклонен за вдигането на осигуровки, стаж и възраст за пенсия

Работещите българи ще понесат троен удар, ако правителството успее да наложи идеите си за пенсионна реформа, които предвиждат увеличение на осигуровките, стажа и възрастта. За сметка на това все още няма решение на основния проблем на системата - ранното пенсиониране. Управляващите обещават по-високи пенсии, но докато за осигуровките, възрастта и стажа има конкретен график, за увеличението на пенсиите срокове няма. Предложенията на кабинета нямат подкрепата на синдикатите и работодателите въпреки интензивните заседания по темата.