Акция.

"Сега":

МВР и ДАНС затвориха ГКПП "Лесово"

Провежда се операция на МВР и ДАНС под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол по противодействие на корупционни практики. В тази връзка движението през ГКПП-Лесово е преустановено. Това каза пред агенция „Фокус" главният секретар на МВР Георги Костов. „Пътникопотокът е пренасочен за следващите няколко часа към ГКПП-Малко Търново и ГКПП-Капитан Андреево", допълни Костов. Той уточни, че до три часа се очаква да бъде пуснато движението по ГКПП-Лесово.
Според източници на националното радио има заподозрени служители на МВР в подпомагане на нелегални имигранти да преминат границата. За момента от МВР не дават официална информация за случая.
Акцията е предприета след сигнал за канал на трафик на бежанци. Към момента не е ясно дали има задържани и и колко са те.

 

 

Антракс.

"Монитор":

Карантина в Оброчище заради антракса

Спешни мерки бяха предприети в добричкото село Оброчище, където беше регистрирано поредното огнище на антракс. Опасната зараза причини смъртта на 73-годишна жена, а нейният син е в болница без опасност за живота, предава Нова телевизия.В стадото, в което е живяло заразеното с антракс животно, вече е направена дезинфекция и са ваксинирани всички преживни животни. В събота по обяд е починала още една овца в същото стадо.

Ветеринарите обясняват, че това е нормално, защото животните още нямат изграден имунитет след поставянето на ваксината. Експертите са категорични, че опасност за хората в района няма.

 

Инцидент.

"Труд":

Затрупаният работник в Кърджали открит мъртъв

Огнеборци, които разчистват срутената част от сграда в бившия „Оловно-цинков комплекс" в Кърджали, стигнаха до кабината на затрупания багер. Багеристът е намерен мъртъв. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Кърджали.

Продължава рязането на ламарини, за да бъде освободено тялото, съобщи комисар Сергей Заимов, директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението", който е на мястото на произшествието. Инцидентът стана днес около 16,30 часа. Багерът е работил на обекта и е бил затрупан от срутена част от сградата. Няколко часа продължи разчистването на мястото. Извършва се оглед. Ще бъде образувано досъдебно производство.

 

Прогноза.

"24 Часа":

Идат порои и наводнения в 7 области в неделя и понеделник

Интензивни валежи предимно в Южна България се очакват в 7 области в неделя и понеделник.

Това предупреди управителят на TV-MET Петър Янков.

Обилно ще вали в Пловдив, Смолян, Плевен, Ловеч, Габрово, Стара Загора и Пазарджик. Там ще паднат до 20-30 л/кв. м.

Рила, Горнотракийската низина - източно от Пловдив, и Родопите ще са с най-много проливни валежи, но такива ще има и в района на Средна гора, уточни Янков.

Метеорологът призова общините да пратят от сутринта бригади, които да проверят коритата и теченията на реките, районите на мостовете, а също и шахтите, за да ги почистят от паднали клони и листа.