24 часа"

2 часа акушерката изтезавала бебето Никол

Близо 2 ч акушерката Емилия Ковачева малтретирала 4-дневното момиченце в нощта срещу 18 април.

Това става ясно от записите на камерите в стаята в болница "Софиямед", където имало още четири пеленачета. Побоят започнал около 1,50 ч и продължил с прекъсвания докъм 3,30 ч.

40-годишната акушерка Ковачева, която е родом от Самоков, е обвинена в опит за умишлено убийство на дете по особено жесток и мъчителен начин.

„Труд"

Шестима с обвинения за трагедията с хотел "Вероника"

Варненската окръжна прокуратура повдигна обвинения срещу шестима души за смъртта на четиримата строителни работници, смазани под руините на рухналия на 8 април хотел "Вероника" в комплекса "Слънчев ден". Всички са обвинени за причиняване на смърт по немарливост на повече от едно лица, за което законът предвижда наказания от 3 до 10 г. затвор, уточни говорителят на прокуратурата Радослав Лазаров..

„Стандарт"

Обжалват датата за фалит на КТБ

БНБ ще обжалва датата, от която СГС обяви несъстоятелността на КТБ - 6 ноември 2014 г., съобщиха от Централната банка. Според съда 6 ноември е началната дата на несъстоятелност, тъй като тогава БНБ отне лиценза й. Според централната банка обаче фактически частният трезор е в несъстоятелност от 30 септември, когато КТБ е отчела отрицателен собствен капитал и отрицателна капиталова адекватност.

Междувременно вчера излезе и поредният отчет от синдиците на обявената в несъстоятелност Корпоративна търговска банка са свършената от тях работа за седмицата. От 20 до 24 април те са събрали общо 117,2 хил. лв. от вноски по кредити, раздадени от банката. Води се дело за производство по несъстоятелност на ООД, където КТБ е кредитор с признато от синдика вземане от 42,5 млн. лв.

„Монитор"

Тарикати с мерцедеси мамят с помощи за бедни

Нахални тарикати, които изобщо не са социално слаби, напоследък нагло злоупотребяват с помощите, раздавани всяка събота в православния храм "Св. Архангел Михаил" във Варна. За това алармираха възмутени варненци, които съобщиха, че неколцина "бизнесмени" идват с мерцедесите си и нахално ги пререждат на опашките за храна и дрехи, а след това товарят помощите на колите и ги продават на Колхозния пазар. Сайтът topnovini.bg дори направил проверка на място, която е потвърдила твърденията на социално слабите. Възраст­ните хора разказаха с възмущение, че напоследък наглите търговци, които не само, че ощетяват останалите.

„Сега"

Парламентът призна изтреблението на арменците, но не и геноцида

Парламентът все пак се върна на темата за геноцида срещу арменците в рамките на Османската империя, но го направи на принципа "и вълкът сит, и агнето цяло". Ден след като пратиха проекторешението на "Атака" за признаване на арменския геноцид в дъното на седмичната си програма депутатите от мнозинството неочаквано го върнаха в челото на дневния си ред, но само за да сменят международноправния термин "геноцид" с формулировката "масово изтребление". Инструкцията даде лично премиерът Бойко Борисов, който дойде специално за тази цел в парламента. От приетото решение бяха махнати всички позовавания на международноправни актове, засягащи геноцида и престъпленията срещу човечеството, както и препратката към наскоро приетата осъдителна резолюция на Европейския парламент. От изказванията на управляващите стана ясно, че правят жеста в името на добрите отношения с Турция.