Служебното правителство.

"Стандарт":

Кабинет от технократи

Служебен кабинет от технократи ще води държавата поне до изборите. Експерти с дипломи от Бостън до Дъблин и Токио са сред членовете на представеното от президента Росен Плевнелиев правителство. С опит като политици в него са само новият премиер проф. Георги Близнашки, външният министър Даниел Митов и МВР шефът Йордан Бакалов. Кабинетът ще има четирима вицепремиери, като двама от тях - Екатерина Захариева и Илияна Цанова, са познати от кабинета "Марин Райков". Другите двама са социалният шеф проф. Йордан Христосков и правосъдният Христо Иванов.
Най-голямата изненада се оказа новият икономист номер 1 Васил Щонов, а 34-годишният Васил Грудев ще влезе в историята като най-младия земеделски министър. Зодия Лъв ще доминира в новия кабинет с четирима представители начело с финансовия министър Румен Порожанов.

 

Бедствие.

"24 Часа":

Младите се изселват от Мизия

На третия ден след водното бедствие Мизия живее неспокойно, а спасените от потопа хора са отчаяни заради огромните поражения, които приливната вълна нанесе на имотите и издави животните им.
В града се носи миризма от разлагащите се трупове на издавени животни, на умряла риба и на тиня. Нивото на водата от придошлата р. Скът бавно спада, оставяйки след себе си тонове кал и боклуци. От неделя до вчера водата е спаднала с метър и на много места вече се разкриват ужасяващите последствия от погрома.

 

Спор.

"Труд":

Янев: Бареков е получавал по 150 хиляди на седмица, внасям сигналът до всички парламентарни групи в ЕС

"Политическият съвет на РЗС на 25-ти миналия месец обсъди и реши да внесе сигнал до главния прокурор относно данни за извършено нарушение от страна на лидера на ББЦ Николай Бареков. В България след нашия сигнал не се случи нищо.
Днес до края на деня всички председатели на парламентарни групи в ЕС ще получат същия сигнал, като се надяваме да се предприемат действия, за да не бъдем опозорени тотално като държава. Този сигнал ще бъде раздаден и на журналистите, за да си направи всеки изводи. Част от сигнала е следствена тайна". Това каза лидерът на РЗС Яне Янев.

 

Оставка.

"Дума":

Хората на Кунева хладнокръвни за оставката на Кънев

Движение "България на гражданите" ще продължи да работи за единството на Реформаторския блок, както е правило от самото му създаване. Това се казва в позиция на Изпълнителния съвет на ДБГ, изпратена до медиите. Повод за тяхната позиция стана обявената преди два дни оставка на говорителя на РБ Радан Кънев. След като се оттегли, той обяви, че реално Бойко Борисов командва блока.
"След изборите за Европейски парламент по-рано тази година, въпреки водената преференциална кампания, единството в съюза беше затвърдено именно благодарение на Движение "България на гражданите" и в частност лидера на партията г-жа Меглена Кунева. За нас единството е било и продължава да бъде основна ценност", се казва в съобщението.