Разстрел.

"Труд":

МВнР: България остро осъжда убийството на Борис Немцов

България остро осъжда убийството на видния руски опозиционен лидер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов. Това се посочва в изявление на външния министър Даниел Митов по повод убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. „Изразяваме искрени съболезнования на семейството и близките на загиналия.

 

 

Саниране.

"Труд":

Най-много одобрени сгради за саниране в Благоевград

Над 110 са приетите заявки за финансиране от Българската банка за развитие, а близо 40 сгради вече са одобрени, съобщава bTV.

Очевидно най-добре организираната община в България е Благоевград - от 38 одобрени за финансиране жилищни сгради, 10 са именно от там. Одобрени са също така 4 блока в Брезник, 4 в Смядово, 3 в Димитровград.

Общо 110 са подали заявления и чакат зелена светлина - пак благоевградчани са отличници с 19 сгради в изчаквателния списък. Там са още 10 сгради от Шумен, 6 - от Димитровград и още много други от всички краища на страната.

Интересно е, че досега нито една софийска сграда не е стигнала до финалната права. От сайта на Регионалното министерство все пак става ясно, че интересът от столицата е най-голям и предстои тези кандидати да влязат в списъка за финансиране на Българската банка за развитие.

 

Годишнина.

"24 Часа":

Шафнерът на влака София-Кардам: Не съм убивал никого

Навършват се 7 години от пожара във влака София-Кардам. Огненият ад погуби живота на девет души.

Шафнерът на изгорелия вагон е с условна присъда и все още работи като шафнер в спален вагон. Миролюба Бенатова представя трагедията във влака през очите на Георги Георгиев.

"Да кажа: "Извинете, аз убих Вашето дете!" Така ли да им кажа? Аз убил ли съм тяхното дете? Не съм убивал никой", заяви той пред Нова ТВ.

 

 

Купа.

"Сега":

Саботаж в Банско?

Някой подпалил трансформатор над писта "Чалин валог" Трансформаторът на ток над писта „Чалин валог" над Банско е бил подпален тази нощ. Това съобщи пред News.bg маркетинг директорът на концесионера на ски зоната „Юлен" Иван Обрейков.
Той е категоричен, че подпалването е умишлено и става дума за саботаж. Обрейков обясни, че подпалвачите са били заснети от охранителните видеокамери. Записите от тях са предадени на полицията.
Освен това на мястото на пожара била оставена и бележка с послание. Иван Обрейков отказа да сподели какво е пишело на бележката, като подчерта, че това е нещо, с което полицията трябва да се занимае.
Иван Обрейков е категоричен още, че извършителите на палежа трябва да бъдат открити в най-кратки срокове.
Припомняме, днес и утре Банско е домакин на стартовете за жени от Световната купа по ски алпийски дисциплини, супергигантски слалом и алпийска комбинация.
От полицията в Банско заявиха, че не са получавали сигнал за подпален трансформатор.