24 часа"

По 3-ма висши чиновници на ден уволнява кабинета "Близнашки"

Кабинетът на Орешарски изгонил 1119, назначил 1418. По трима висши чиновници на ден е уволнявал служебният кабинет на Георги Близнашки. Общо 218 са освободените от 6 август до 15 октомври. Над 20% от тях са напуснали доброволно.

„Труд"

Скандал за седалки в парламента

Спор кой къде да седне в пленарната зала и коя парламентарна група коя стая да обитава държал повече от два часа депутати от 8-те формации на предварителна среща в Народното събрание. Партиите уточнявали битови спорове и предварителен сценарий за тържественото заседание в понеделник, с което ще се открие 43-тия парламент, научи "Труд".

„Стандарт"

Три дни мъгла убиец

Мъгла убиец ще покрие страната ни утре вечер. Очаква се в нощта срещу неделя у нас да влезе леденият циклон от Сърбия. Той ще се задържи поне до сряда. Непрогледната пелена ще пада сутрин и вечер, твърдят синоптиците. Тя ще принуждава шофьорите да отбиват от пътя, тъй като видимостта ще става под половин метър. "Наричаме я убиец, защото се спуска непредвидено и не само в низините", обясниха още метеоролози. Те предупреждават шофьорите да са изключително внимателни, защото в комбинация с гъстата мъгла се очакват и заледявания по шосетата. Още днес живакът в термометрите ще падне до минус 5 градуса в отделни района на страната. А сняг ще вали не само в планините. Западната ни съседка вече е в плен на зимата.

„Монитор"

1,20 лв. за преразказ на „Една българка" в нета

Срещу есемес на цена 1,20 лв. всеки ученик може да си купи готов преразказ от интернет. И ако допреди няколко години търговията с готови учебни материали беше предимно за студентите и по-големите ученици, то в момента писмени разработки и пищови се предлагат за продан в   интернет дори и за децата от прогимназията, показа проверка на „Монитор".

Така например в сайта prepishi.com могат да се намерят готови преразкази на произведения и откъси от тях, които се изучават в седми клас, като „Една българка", откъса „Бай Ганьо у Иречека", отделни глави от повестта „Немили-недраги" и др.

„Сега"

Над 15 хиляди нелегални имигранти са спрени на границата за 9 месеца

15 126 нелегални имигранти са били спрени на границата и не им е било позволено да влязат в България за първите 9 месеца на годината. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров вчера. Над 3800 души са успели да влязат и да кандидатстват за бежански статут. Тази година са били задържани и над 400 души, които се занимават с каналджийство и незаконен трафик на имигранти. Преди два дни правителството даде знак, че очаква още по-голям наплив заради разрастването на кризата в Близкия изток и в Африка.