Ужас.

"24 Часа":

Намериха убито дете в куфар до Искър

Зловещо убийство на дете вдигна полицията в цялата страна на крак. На метри от въжения мост край софийското с. Долни Пасарел бе намерено тяло на задушено около 5-годишно момче, натъпкано в куфар.

Тялото на малчугана било открито край пасарелскоко езеро до Искър от местен жител в петък привечер. Куфърът, в който било напъхано тялото, бил зелен и на колелца. На място веднага пристигнали полицаи, която установили следи от насилие по детето. Било удряно по главата и тялото. Причината за смъртта обаче е задушаване.

Момчето е високо 112 см и е с тъмнокестенява коса, кафяви очи и светла кожа. Куфарът, в който било напъхано, бил на метри от въжения мост на езерото. Предполага се, че е престояло там няколко дни, преди да бъде намерено.

 

Инцидент.

"Сега":

Взривиха се складове за снаряди близо до Сопот

Силни взривове са станали на площадка във военния завод за снаряди в село Иганово. Заводът е част от ВМЗ Сопот. Тътенът се чува чак отстоящия на 18 км град Сопот.
В складовете се съхраняват всякакви видове боеприпаси и готова военна продукция. Все още не са ясни причините за инцидента. Към момента няма информация за пострадали. Oбластният управител на Пловдив Розалин Петков съобщи, че в момента не би трябвало да има хора в склада.
"В землището на село Иганово се взривиха складове", потвърди за „Фокус" и говорителят на пловдивската пожарна Цвятко Дешев.
Главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че няма опасност за населението в селото. "Преди 40 минути получихме сигнал за експлозии в района. Има пожар и взривове в складово помещение, странично на останалите складове. Към момента няма опасност за населението", заяви Костов.

 

Ден за размисъл в Сърница.

"24 Часа":

Едно нарушение е регистрирано в деня за размисъл в Сърница

Спокойно премина денят за размисъл преди утрешния балотаж на изборите за кмет на община Сърница. Това каза председателят на ОИК-Сърница Аки Пехлеван, цитиран от "Фокус".

„Постъпи едно искане от политическа сила, която посочва, че има сигнали от жители на Сърница, че са принуждавани да заснемат вота си с мобилна техника с изключен звуков режим. Настоява се ОИК да излезе с решение, че е забранено внасянето на мобилна снимачна техника, както и указания, че избирателите са длъжни да не внасят в кабинките за гласуване такава техника", каза Пехлеван.

 

 

Парно.

"Труд":

Топлата вода и парното поевтиняват от 6 до 13%

От 1 април топлата вода и парното да поевтинеят от 6 до 13 % при различните топлофикации, предлага Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Сметките бяха направени на заседание късно снощи. Окончателното решение ще се вземе на 31 март, след обществено обсъждане пет дни по-рано.

Намалението е резултат от поевтиняването на природния газ с 13,17%, пак от април.

Най-много топлата вода и парното ще поевтинеят във Варна - с 12,92%, а най-малко в Плевен - с 5,96 на сто.