Решение.

„Стандарт":

Седянката в Банкя не била престъпление

Разследването на скандала със записания разговор между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов в дома на бившия премиер в Банкя се прехвърля на Софийска районна прокуратура. Причината е, че извършената от Инспектората на Върховната касационна прокуратура проверка не е установила някой от тримата да е извършил престъпление. Това обяви говорителят на софийските обвинители Румяна Арнаудова вчера. Сега районните прокурори ще имат за задача единствено да установят кой е подслушвал в тоалетната. От записите ясно се чува, че човекът който ги прави, използва казанчето в дома на Борисов. От част от тях става ясно, че Кокинов запознава Борисов с резултатите от проверката за незаконните СРС-та, използвани в МВР, отделно се обсъжда делото за корупция срещу Мирослав Найденов, възможностите то да се прекрати и се споменава неговата лична пиарка "жената, с която живее".

 

Обвинения.

„Новинар":

Сидеров нищи смъртта на Мишо Бирата

Основанията за съмнение, че Мишо Бирата е убит, са много големи.
Моите данни са, че лично Цветан Цветанов е поръчал това нещо. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред ТВ7. Той допълни, че бившият вътрешен министър е работил с криминални структури, на които е давал мръсни поръчки, включително и за отстраняване на хора. Сидеров каза още, че има неформална информация за това от хора в ГЕРБ.
Според него Мишо Бирата е ликвидиран с инжектирано вещество, което е имитирало инфаркт. Атакистът се зарече, че ще разнищи докрай случая. "Бомба хвърлям, обаче това е толкова скандално, защото имаме много вероятно убийство и потулване на огромен скандал с министър-председател", отсече Сидеров.

 

Проверка.

„24 Часа":

Данъчните са започнали проверка на имотите на Цветанов

Прокуратурата е поискала НАП да направи пълна данъчна ревизия на доходите на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, както и на съпругата му Десислава, научи пръв в. "Труд" от запознати. Искането е било получено в приходната агенция в петък. Подписано било от зам.-шефа на Софийска градска прокуратура Роман Василев. Прокурор Василев нито потвърди, нито отрече за ревизията. Същото сториха и от НАП.


ДКЕВР.

„Дума":

ДКЕВР ще отпушва износа на ток

Мисля, че ще изразя общото мнение на всички членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), като кажа, че ще се стремим при пълна прозрачност в контакт с представителите на гражданското общество да запазим цената на електрическата енергия, заяви Еленко Божков, член на ДКЕВР, след вчерашното заседание на регулатора, предаде БГНЕС.
Ще се стремим да отворим възможностите за износ на електрическа енергия и по този начин да помогнем за излизането от колапса, каза още Божков. "Ситуацията сега далеч не е розова. Ние изнасяме около 100-150 мегавата и има транзит на електрическа енергия около 250 мегавата - 1,5 милиарда киловата от началото на годината", заяви той. От ДКЕВР искат да дадат възможност за износ на 5 милиарда киловатчаса. Ще стимулираме износа, като премахнем пречките, има една такса "пренос", която трябва да се преразгледа, поясни Божков.

 

Октай.

„Труд":

Октай обвинява партии в натиск

"Има много неща за казване, но съдът не ми разрешава да изляза и да ги кажа. Искам да кажа, че има политически натиск върху цялата държава от ДПС и БСП." С тези думи вчера Октай Енимехмедов напусна Софийския апелативен съд, където обжалва ареста си.
Той бе задържан през февруари, когато прекъсна речта на бившия лидер на ДПС Ахмед Доган на конференция на партията, като насочи газов пистолет в главата му и опита да стреля. До изстрел не се стигна, защото оръжието засече.