24 часа"

Южен поток отпада от програмата на кабинета

Строежът на газопровода "Южен поток" ще отпадне от програмата на правителството, въпреки че все още присъства в приетия от министрите документ. Програмата ще бъде дописвана постоянно, обясни вицепремиерът Румяна Бъчварова, която отговаря за съставянето ѝ.

"Южен поток" присъствал все още в правителствената програма, защото няма официално решение от Русия за спирането му, обясни тя.

„Труд"

Типичният българин е перничанин. Най-едрият бюст е в Монтана, София и Русе

81,5 см - това е средната гръдна обиколка на дамите в България, според последното антропологично изследване на Института по експериментална морфология и антропология към БАН. Не сме мерили млечни жлези, а обиколка, каза проф. Йордан Йорданов пред „Труд" по повод появили се класации за най-едри бюстове.

„Стандарт"

Нефтът евтин до края на юни

Световните цени на нефта ще останат ниски през първото полугодие на годината. Това заяви новият генерален директор на френския енергиен концерн "Тотал" Патрик Пуян в кулоарите на Световния икономически форум в Давос, цитиран от руския сайт "Нефть России". По-дългосрочна прогноза поради динамиката на пазара не би могла да се направи, допълни Пуян и посочи, че през 2009 г. само за 6 месеца цената на петрола се върна до 80 долара за барел.Копирано от standartnews.com

„Монитор"

11 шефове в олимпийския комитет снасяли на ДС

11 агенти и сътрудници на ДС в Българския олимпийски комитет обяви вчера Комисията по досиетата на бившата Държавна сигурност.

Бронзовият медалист от световното по волейбол през 1986 година Любо Ганев е донасял на службите с псевдоним Тони. Ганев има и приз за най-добър изпълнител на сервиз в Световната лига през 1994, а в момента е зам.-председател на българската федерация.

„Сега"

Парламентът се опитва да смекчи с трик негативния доклад на ЕК

Седмица преди очаквания убийствен доклад на Европейската комисия за състоянието на правосъдието и вътрешния ред в България седем от осемте партии в парламента решиха да имитират национално съгласие по спорната според повечето от тях Актуализирана стратегия за продължаване на съдебната реформа. Документът няма никаква обвързваща сила за бъдещи законови и конституционни промени, а шансът предлаганите радикални промени в него да минат е минимален. Освен че са неудобни за статуквото, според мнозина юристи те изискват промени в конституцията, и то от Велико народно събрание.