Признания.

"Сега":

Първанов: Станишев е най-голямата ми грешка

Най-голямата ми грешка е Сергей Станишев, аз го предложих за лидер на БСП, заблудил съм се в неговите качества. Управлението му не бе добро за България, той нанесе и големи вреди на левицата в страната. Това заяви бившият президент и председател на БСП Георги Първанов по Нова тв.
Според него първият мандат на правителството на ГЕРБ не е бил по-добър, но сега премиерът Бойко Борисов е променил стила на управление.

 

In memoriam.

"24 Часа":

Почина юристът Неделчо Беронов

Почина юристът и бивш председател на Конституционния съд Неделчо Беронов, съобщи в профила си във фейсбук лидерът на ДСБ Радан Кънев.
"Няма да се впускам в излишни хвалебствия - той направи достатъчно преживе, за всеки, който го познава, да цени тихото му интелигентно достойнство", написа Кънев. "Загубихме го, преди да сме го заслужили. Той успя да направи света по-почтен, което малцина успяват, и малцина оценяват", пише още той.
Миналата събота столичната структура на ДСБ е искала да покани Беронов на събранието си, на което номинира Вили Лилков за кандидат-кмет на София и подреди листата си за съветници. Съпругата на юриста Анна обаче се извинила от негово име, че не е добре и няма да присъства, разказаха от партията.
Беронов бе кандидат за президент през 2006 г. Издигнат бе като независим, но бе подкрепен от СДС, ДСБ, Земеделски народен съюз, Демократическата партия и БСДП. Подкрепа за него заяви ЕНП. Негов кандидат за вицепрезидент бе Юлиана Николова. Юристът отпадна още на първия тур на президентските избори, като остана трети след Волен Сидеров и Георги Първанов с резултат под 10%.
Беронов почина 19 дни преди да навърши 87 години. Той е роден на 22 юли 1928 г. в Нова Загора. Завършва е Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Кл. Охридски" и Висшия икономически институт в София.

 

Реформатори.

"24 Часа":

Реформаторите излизат разделени на вота наесен

Няма да има единна регистрация на Реформаторския блок в ЦИК за местните избори през есента. Шестте формации ще играят независимо една от друга, като само в отделни общини ще подпишат местни коалиционни споразумения.
Това съобщиха пред "24 часа" два независими източника от ръководството на коалицията.
РБ остава без единен национален щаб, какъвто имаше за парламентарните избори и бе оглавен от лидера на СДС Божидар Лукарски. За предстоящия вот на позицията бе избран зам.-шефът на ДБГ Найден Зеленогорски, но както първо "24 часа" съобщи, той е готов да я напусне, ако до средата на месеца не се подпише централно споразумение.

 

Трагедия.

"Труд":

Излязъл от затвора наръга 17 пъти бившата си жена

Бивш затворник нападна с нож и наръга 17 пъти бившата си жена в Бургас. С рани в стомаха и гърдите 27-годишната Галина Г. била откарана в бургаската болница. Животът є виси на косъм заради голямата кръвозагуба, казаха лекарите.
Драмата се разиграла към 8,30 ч вчера в жк "Славейков". Галина, която е продавачка в мола, отивала на работа, когато бившият є мъж Ивелин Ц. я нападнал изневиделица. След скандал я подгонил през градинка, настигнал я и започнал да я ръга с нож. После избягал. Два часа по-късно полицаите го заловили в квартирата му.