Цветан Василев се предаде.

"Труд":

Цветан Василев се предаде в Сърбия

Издирваният по цял свят повече от два месеца собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев се предаде вчера в Сърбия, съобщиха тамошният вестник "Блиц" и радио Б92.
Според информацията банкерът е отишъл в криминалната полиция в Белград в 12 ч българско време и е бил придружен от сръбски адвокат. По неофициална информация на "Труд" арестът всъщност се е състоял в друг сръбски град.
Новината за ареста на Василев потвърди и българският му защитник Константин Симеонов. "Появяването му в Сърбия доказва, че не се крие. Никога не се е крил. Него просто никой не го е търсил. В момента, в който ние разбрахме от медии, от изявления на разни министри и т.н. и ето го човекът се появи и каза: "Добър ден!"," каза адвокат Симеонов.

 

Надзор.

"24 Часа":

БНБ удължава надзора на КТБ с още 2 месеца

Днес УС на БНБ взе решение за удължаване срока на специален надзор за КТБ АД и ТБ "Виктория" ЕАД с още два месеца, съответно до 20 и 22 ноември, съобщи Централната банка на своя сайт.
В съобщението се казва:
В периода от 28.10.2014 г. до 20.11.2014 г. ще бъде предоставена възможност на акционерите и други потенциални инвеститори, заявили желание за преструктуриране на КТБ АД, да отправят предложение, съдържащо конкретни финансови и правни ангажименти за предоставяне на капитал и ликвидност. Това ще стане на база резултата от оценката за състоянието на КТБ АД и докладваното съотношение за капиталова адекватност.

 

 

Бежанци.

"Монитор":

Прогонените от Калище деца на бежанци ще учат в София

Децата на бежанците, срещу които протестираха родители от пернишкото село Калище, ще учат в София. Това реши Държавната агенция за бежанците, след като жителите на селото отказаха децата им да седят на един чин с афганистанчета.
"Не се поддаваме на натиска, но заради децата ще ги вземем в София и ще ги настаним във "Враждебна", заяви зам.-председателят на агенцията Васил Върбанов пред БНР.
"Агенцията трябва да получи съдействие от всички централни и местни органи, а не да среща пречки. Малолетните и непълнолетните бежанци, търсещи закрила, имат право на обучение, а тези, които са получили закрила, имат право на професионално обучение

 

Бедствия.

"Дума":

Пороите в страната продължават

Бедствено положение е обявено в хисарските села Кръстевич и Красново, съобщиха от пресцентъра на МВР. Местният язовир "Гереджика" прелива през преливника и нивото му се следи постоянно. В с. Красново се отводняват подземните етажи на три жилищни сгради. В двете населени места е обявено бедствено положение. Затворен бе вчера за движение пътят Цалапица-Съединение. В град Съединение бяха наводнени около 15 основни улици и вчера се работеше по отводняването на 70 жилищни сгради.
Най-тревожно в резултат на падналите обилни валежи е положението в пазарджишкото село Добровница, където около 60 къщи са наводнени. Причина е липсата на канализация, коментира кметът Гурко Митев.

 

 

Загуба.

"24 Часа":

"Лудогорец" падна на "Анфийлд" след уникална драма

"Лудогорец" започна достойно участието си в групите на Шампионската лига.
Разградчани изпуснаха драматично да си тръгнат с точка и 500 000 евро от митичния стадион "Анфийлд", където "Ливърпул" ги победи 2:1 с гол от дузпа на Стивън Джерард в 93-ата минута.
60 секунди по-рано Дани Абало изравни 1:1 и накара публиката да замлъкне. Чуваха се само скандиранията "Българи юнаци".