Избори.

"Монитор":

Кампания без министри

Министрите да не участват в предизборната кампания за местния вот, настоя премиерът Бойко Борисов. Всички министри от всички коалиционни партньори да си вършат само своята работа е условието, което ще постави лидерът на ГЕРБ, стана ясно по време на националното съвещание на партията, което се проведе през уикенда в Пловдив. Самият Борисов обеща да не се включва в партийните митинги наесен.„Представете си в едната зала Лили Павлова обещава пътища, в другата Москов нова болница. Ако някой стане кмет, как ще изглеждаме в очите на хората? Затова ще предложа на колегите каквото правим, правим, но месец преди изборите ние си гледаме работата, а партийците обикаляйте, правете концерти, събрания, каквото искате, за да избегнем на това ниво сблъсък и проблеми", заяви пък Борисов на сбирката на ДСБ, която се проведе паралелно в града под тепетата.

 

Сърница.

"24 Часа":

Изборите в Сърница: Балотаж между кандидатите на ДПС и ГЕРБ

Изборът на кмет на най-новата община Сърница ще се реши на балотаж между Неби Бозов от ДПС, получил 1 415 гласа или 45, 50% от гласовете, и Мустафа Аликанов ГЕРБ, получил 944 гласа или 30, 35%, съобщиха за Агенция "Фокус" от ОИК.

Кандидатът на Реформаторския блок Кемал Тинев получи 707 гласа или 22,73%, а кандидатът на партия Нова алтернатива Кемал Байрактар - 44 гласа или 1,41%.

 

Бедствие.

"Дума":

Над 50 хил. души в Кърджалийско без вода

Активизирало се огромно свлачище прекъсна на няколко места главния водопровод, който захранва Кърджали, Момчилград и още 60 села. Без вода останаха над 50 000 души, живеещи в района. Земните маси са се свлекли на трудно достъпно място край село Пъдарци и унищожили част от съоръжението. Изграждането на водопровода е през 1970 г., а 6 години по-късно е пуснат в експлоатация.
4000 тона паднали скали вчера затвориха пътя Смолян-Пловдив, след като в района се активизира ново свлачище.
Водата в язовир "Искър" е на 10 см от най-високото равнище на преливниците, стана ясно от несъгласувана с шефа на югозападно държавно предприятие информация, изнесена от зам.-директора инж. Василий Маринковски. Съобщението предизвика бърза реакция от неговия началник инж. Дамян Дамянов, който се отрече от изявлението, но не опроверга факта за възможно преливане на язовира до София. По-рано излезе съобщение, че 200 души почистват коритото на река Искър заради предстоящото снеготопене.