Злоупотреба с лични данни.

"Стандарт":

Продават ни на партии и търговци

Личните ни данни се търгуват като топъл хляб. Търсят ги не само партиите, но и търговците. Напишете в търсачката: "Купувам/продавам лични данни", и ще излязат над 120 хил. резултата, коментира проф. Михаил Константинов. Според него най-малко 100 фирми у нас въртят черния пазар с данните ни. "Такива мърляви работи като ЕГН-та отдавна са разпродадени. Истинските хубави лични данни са - къде работите, колко ви е заплатата, колко ви струва апартаментът, кога почивате, колко деца имате и в кое училище ходят. Те служат за всичко, най-невинно за реклама, второ - за изнудване, трето - за каквото поискате. Или за да ви вземат жилището", каза Михаил Константинов пред БНТ. Пред "Стандарт" професорът уточни, че за 50-100 лв. в мрежата можете да се сдобиете с подправена лична карта.

 

Проучване.

"Труд":

„АССА-М": ГЕРБ води само с 2% на БСП в София преди евроизборите

ГЕРБ и БСП изравняват силите си в София преди изборите за Европейски парламент. Това сочат данните от проучване на социологическата агенция „АССА-М", цитирано от „Дарик".
Изследването е направено в периода 27 март-2 април в 23-и, 24-и и 25-и МИР в столицата. 28 на сто са заявили, че ще гласуват за ГЕРБ, а 26 процента за БСП. Веднага след тях се нареждат Реформаторският блок с 11% подкрепа, за „България без Цензура" ще гласуват 5 на сто от анкетираните, а за АБВ - 3,4 %.

 

Годишнина.

"Новинар":

Парламентът почете Търновската конституция

С тържествено заседание и коктейл парламентът отбеляза 135-годишнината от създаването на Търновската конституция на 16 април 1879 г. Освен премиера Пламен Орешарски и министрите от кабинета в тържественото заседание се включиха и президентът и вицепрезидентът.
Политици от близкото минало и посланици на чужди държави също присъстваха. Гости на парламента бяха и Патриарх Неофит и представители на религиозните общности.
Бившият премиер Симеон Сакскобургготски, президентът Жельо Желев, бившите парламентарни шефове и общественици направиха впечатление с присъствието си. Гвардейци пък посрещнаха всички официални лица пред главния вход на парламента с духова музика.

 

Запор.

"Монитор":

Запорираха 3 млн. лв. на кмета и архитекта на Несебър

Имане на стойност 3 млн. лв., собственост на кмета и главния архитект на Несебър, беше запорирано вчера от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. До мярката се стигна, след като двамата чиновници получиха обвинения по скандала „Дюнигейт" и станаха клиенти на комисията.
Градоначалникът на морския град Николай Димитров е на път да се раздели с имущество на стойност 1 840 650 лв. Имането на главния архитект на Несебър Валентин Димов, което е било запорирано, е оценено на 874 905 лв.

 

Самоубийство.

"Монитор":

Пловдивски бизнесмен открит мъртъв в хотел

Пловдивският бизнесмен Апостол Коларов (47 г.) е открит мъртъв в стая в хотел „Бордо" вчера. Тялото е намерено от служител от персонала. Бизнесменът е бил прострелян в главата, а до него е лежал пистолет, съобщи Блиц. Стаята е била огледана от пристигналата експертна група от Второ районно и от съдебен лекар. Направен е щателен оглед на мястото на произшествието и на този етап не са открити следи от насилие. Апостол Коларов, който е известен с прозвището Тольо, преди години беше близък до пловдивския хотелиер Румен Анастасов - Козела. Тольо държеше кафенето пред хотел „България", което е собственост на Анастасов, а също така и ресторант срещу хотела.