Листи.

"Монитор":

Дуел Борисов vs. Миков в София

Лидерите на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Михаил Миков ще кръстосат шпаги в предизборен дуел за 25 МИР София. Това стана окончателно ясно вчера след представянето на всички 31 гербери, които ще застанат начело на листите за вота на 5 октомври. Ключово при определянето им е било да сезаложи на всеотдайни професионалисти които могат да оправдаят доверието на избирателите.
В битката за депутатските места партията на Борисов ще извади каре водачи, които ще оглавят по две листи. В тежката артилерия са лидерът на ГЕРБ, заместникът му Цветан Цветанов, ексминистрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на транспорта Ивайло Московски.

 

Запор.

"Дума":

Съдът запорира имущество на Цветан Василев

Софийският градски съд е запорирал имущество на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев, съобщиха от прокуратурата вчера. Възбрани и запор са наложени и върху имуществото на още седем от обвиняемите за източването на КТБ Цветан Гунев, Орлин Русев, Александър Панталеев, Георги Зяпков, Маргарита Петрова, Мария Димова и Борислава Тренева.
Запорът е поискан от държавното обвинение, съвместно с Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.
От съобщението на прокуратурата стана ясно, че Василев е обявен и за международно издирване във всичките 190 държави - членки на Интерпол. В него се уточнява, че Василев е обявен за международно издирване на 28 юли със съдействието на Евроджъст. Българските представители в Евроджъст са съдействали при подготовката на молбата за правна помощ за призоваването на Цветан Василев с оглед на съществуващите към онзи момент данни, че същият пребивава на територията на Австрия.

 

Протест.

"Труд":

Бедстващите в Мизия на протест, готвят се за бойкот на изборите

Бедстващите в Мизия излязоха на протест пред сградата на местната община тази сутрин. Зарекоха се, че ще протестират всеки ден, докато спешно не получат пари за ремонт и обявиха, че ще бойкотират изборите, съобщи bTV.
Те настояха за бърза реакция от страна на институциите, защото идва зима, а помощ за ремонт на потопените от наводнението домове така и не идва.

 

 

Мор.

"Стандарт":

Фураж убива в зоопарка

Некачествен фураж е причина за смъртта на животните в столичната зоологическа градина. Това показват първоначалните данни на инспекторите, научи "Стандарт". Късно вчера бяха готови първите резултати от изследванията, но част от специалистите имат съмнения по отношение на причините за внезапната смърт на животните. Затова екипите на Агенцията за безопасност на храните и Столичната здравна инспекция ще направят повторни изследвания, преди да обявят окончателно резултатите.
Според основната версия фураж с лошо качество, който е бил неправилно съхраняван, е довел до растеж на мухъл и поява на микотоксини. Заради влагата това лято зърната са покълнали и така се е образувала идеална среда за развитие на болестотворни форми, които са произвели токсини, опасни за животните, обясниха ветеринари.