Пожар.

"Сега":

Пожар спря Канал 3 за неопределено време

Пожар избухна в сградата на телевизия Канал 3 на ул. "Арх. Петко Момчилов" в столичния жк "Сердика". Огънят е пламнал малко след 19.00 часа и вече е потушен. Евакуирани са всички служители. Нанесени са материални щети, като е изгоряла техника.
Пожарът е тръгнал от сървърното отделение на телевизията, докато в ефир се е излъчвало публицистично предаване. Няма индикации за умишлен палеж, обяви пред Дарик програмният директор на Канал 3 Ива Стоянова.
„Това, което се е случило, е, че се е самозапалил сървърът - това е паметта на една телевизия. Колегите подадоха бързо сигнал, а пожарната се отзова за две минути. Пушекът засегна намиращата се до Канал 3 Фен тв, в която имаше бременно момиче. То беше изведено навреме. Няма поражения в другите медии, единствената пострадала телевизия е Канал 3", разказа Стоянова.

Сертов.

"Монитор":

Търсят ексшефа на ДАНС и в чужбина

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, който от петък е в неизвестност, може да е напуснал страната. Тази версия вече се разследва от полицията, научи „Монитор". За целта е разпратена снимката на ексразузнавач №1 до всички гранични пунктове у нас, на които се извърши проверка дали е засичан Сертов. Първо е била проверена базата на софийското летище, но там бившият шеф на ДАНС не е засичан. Предстои да се прегледат и всички записи от видеонаблюдението по границата, за да се види дали Сертов не е излязъл от страната с колата си. Освен това се преглеждат и записите от видеонаблюдението в София, за да се проследи в каква посока е потеглил от дома си Сертов.За последно той е видян към 18 часа в петък. Тогава той напуска семейното жилище, намиращо се на ул. „Княз Борис I", с личния си автомобил „Фолксваген Голф". Вкъщи оставя и двата мобилни телефона, които ползва. Според публикации в медиите същия ден Сертов е изтеглил от банка 8000 лв. и пред приятел си е направил резервация в хотел. Тази информация обаче не беше потвърдена.

 

Произшествие.

"24 Часа":

Кола е блъснала кандидата за шеф на Върховния касационен съд Лозан Панов

Съдията от Върховния административен съд Лозан Панов е бил блъснат от кола в София. Той е жив, но състоянието му е тежко с много сериозна тазобедрена фрактура, съобщи Блиц.

Панов е в "Пирогов" с травми и комоцио. Лозан Панов тази сутрин е отишъл да тича в Южния парк и тръгвайки си на пешеходна пътека е блъснат от автомобил.

Лозан Панов бил връхлетян от автомобила в момент, когато излизал от спортуване в столичен парк.  Проверяват се версиите за нещастен случай или за опит за покушение.

 

Лекари.

"Труд":

Министър Москов: За мен е чест ДПС да ми искат оставката

За мен е чест ДПС да ми искат оставката. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов от трибуната на парламента.

„Преди 3 дни казах, че ще направя всичко по силите ми да осигуря сигурността на екипите на Спешна помощ. Ще трябва цялото общество да осигури сигурността в Спешна помощ, защото те работят за цялото общество. Това с какви думи съм го казал е отделен въпрос. И аз моля за извинение, ако съм обидил някого, но аз стоя зад смисъла на тези думи", каза Москов.

„Казах истината. От началото на годината има 227 нападения , ¾ от тях са в цигански махали. Аз съм виновен, че го казвам, и ако не го кажа, проблемът няма да съществува, така ли е?", попита министърът.

 

 

Шампионска лига.

"Сега":

"Лудогорец" отпадна от евротурнирите след 0:4 в Мадрид

"Лудогорец" загуби с 0:4 гостуването си срещу "Реал" (Мадрид) в гр. В на Шампионската лига и приключи участието си в европейските клубни турнири този сезон. Головете за домакините вкараха Кристиано Роналдо в 19-ата минута от дузпа, Гарет Байл в 38-ата, Алваро Арбелоа в 80-ата и Алваро Медран в 88-ата.
"Лудогорец" се опита да играе равностойно, но всичко приключи в 19-ата минута, когато бразилският халф на разградчани Марселиньо спря топката с ръка на голлинията в опит да предотврати гол. Последва червен картон за него, а Роналдо отбеляза отсъдената дузпа.
Въпреки допуснатите 4 гола, вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов се представи отлично и спаси шутове на Бейл на три пъти, на Иско, Фабио Коентрао и Хавиер Ернандес. "Лудогорец" пък в нито един момент не се прибра да играе защитно, въпреки класата на съперника си и, въпреки че бе останал с 10 души.