News.bg публикува текстовете ви без редакция.

Българо-Британската фирма, предлагаща имоти на нашия пазар, Български мечти/Bulgarian dreams/ е вече по-известна в Обединеното Кралство и Ирландия като Български кошмари. Фирмата е предлагала апартаменти в София, Банско, Пампорово и Балчик на цени от 16,000 британски лири за студио и нагоре, които така и не са довършени и предадени на собствениците си.

През 2008 година фирмата с офиси в Обединеното Кралство и България изведнъж затваря врати обявявайки като причина тежките икономически условия”, подканвайки стотиците си клиенти да се свързват директно към строителните фирми, като Интерлинк, Смарт партнърс и Интерарт груп, поели обектите за въпроси и помощ.

За съжаление същите тези фирми са не само с еднакъв адрес като Bulgarian Dreams(София, Фритюф Нансен), но и със същите собственици и мениджъри- Робърт Дженкинс и съпругата му Мария Георгиева, по-настоящем издирвани от стотици измамени британци и ирландци. Името на Софийския предприемач, по-известен с ресторанта си в скъпите квартали на Столицата, Чепишев също е свързано с Българската пирамида.

Състоянието на строежите е ужасяващо, според британците дошли да нагледат инвестициите си, придружавани от камери на БиБиСи шоуто Уатчдог(WatchDog) през Февруари 2009. Изоставени сгради, наводнени паркинги и никакви строители на хоризонта, показват кадрите заснети от британската телевизия.

Видяхме счупени стъкла, електрически кабели по земята, боклук навсякъде.Това е абсолютен хаус. Чувствам се абсолютно ядосан на хората , които ни подведоха да закупим този имот.”,заяви за камерите на БиБиСи измаменият със 56,000 британски лири за апартамент на българското черноморие Крис Дейл(Chris Dale).

Фирмата е също така подозирана във водене на двойно счетоводство, като клиентите са подписвали два договора. Единият с по-ниска сума за пред българските данъчни служби, а другия с реалната стойност на покупката.

Създаден е и он-лайн форум (offplancollective.com)за хора измамени от Bulgarian Dreams, сега с повече от 800 членове. Търсещите правата си британски и ирландски граждани са подали съдебни искове и в България, но случая остава не-оповестен и не-разследван от българските власти.