Лошо е министърът на вътрешните работи да ти знае името. Особено този министър на вътрешните работи. Но пък, както разбрах, човекът ме е повишил в доцент по радиото. Благодаря - от неговите уста в Божиите уши.

Това изказване на министър Цветанов... ме озадачава. (Става въпрос за днешния коментар на Цветанов, че Петров му е предлагал Дечев за член на ГЕРБ, но това не е било прието, бел.ред.)

Той твърдеше (и аз бях на път да му повярвам), че е виждал Алексей Петров един път в живота си, в присъствието на Главния секретар на МВР. Сега разбирам, че е водил разговори, по време на които Петров лансирал разни хора, та и мен. Възниква въпросът: "Колко пъти в крайна сметка са се срещали тези двама най-известни мъже в държавата!?".

Алексей Петров не ми се е похвалил, че се е грижил за политическото ми израстване. Може би защото добре знаеше, че нямам никакъв пиетет към ГЕРБ и през целия предизборен период с всички възможни комуникационни средства обяснявах, че трябва да се гласува за "Синята коалиция", за да не изпаднем в положението да осъмнем с коалиция ГЕРБ - БСП. Който е следил публикациите ми, знае че е така.

Освен това, няма как да бъда приет от Бойко Борисов и Цветан Цветанов, защото те много добре знаят, че съм бил заместник-министър в правителството на Костов, а в предизборния период Костов все още си беше "Гаргамел" за Бойко Борисов и компания.

Бойко Борисов смени курса чак след изборите, когато започна да отпуска по малко властови ресурси на ДСБ, но аз не съм член на ДСБ, нито на която и да е друга партия в момента.

В крайна сметка, ако министър Цветанов наистина е водил някакви разговори с Алексей Петров по "кадрови въпроси", аз съм длъжен без всякаква ирония, напълно сериозно да му благодаря.

Не бих могъл да се подложа на изпитанието да съм на каквато и да е позиция в партията ГЕРБ, в парламентарната група на ГЕРБ или в политическите кабинети, подредени от ГЕРБ. Несходство в характерите, както казват бракоразводните адвокати.

Затова - сериозно и без никаква подигравка: "Благодаря, министър Цветанов, за спестения стрес и други, още по-неприятни неща".