Реформаторският блок (РБ) ще настоява да има повече пари за образование и по-малко за подслушване.
Това заяви за News.bg лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Като борещи се за участие в следващото управление на страната ни реформаторите седнаха на една маса днес с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), за да чуят гласа на бизнеса у нас.
Целта на въпросната среща, по думите на Лукарски, е именно да получат оценката на хората, които създават работни места у нас, за визията на Реформаторския блок по отношение на развитието на икономиката ни.

Тази оценка е била положителна, като работодателите са харесали най-много идеята за осигуряването на правна рамка, без която не би могло да има икономика и работни места.

"Отличен" са получили реформаторите и за предложението за по-малко пари в МВР за подслушване и повече за образование, което сега не осигурява достатъчно кадри за бизнеса.

АИКБ са оценили много добре и вижданията на десните относно здравната реформа.

„Разбрахме, че нашата визия е много близо до визията на бизнеса и на хората, които реално осигуряват работните места в България", се похвали още Лукарски.

Работодателите обаче са заръчали на реформаторите и да обърнат поглед към разделянето на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма на три отделни ведомства.

„Това мегаминистерство в последните години се занимаваше главно с енергийната стратегия и енергетиката на България. Икономиката, индустрията и туризма оставаха встрани от визията на управленците в България", обясни лидерът на СДС и определи тази идея и като идея на Реформаторския блок.