Полицаи от Трето районно управление предотвратиха масово сбиване в столичния кв. „Факултета". Скандалът се разиграл тази нощ около 0.30 часа пред къща на ул. „Вл. Куртев" в местността „Камбоджа", съобщават от пресцентъра на МВР.

Почти едновременно на тел. 112 позвънили жители на квартала, които сигнализирали за пиянска свада и масово сбиване. На мястото на инцидента са били изпратени автопатрули на местното районно управление и линейка на Бърза помощ.

Според първоначалната информация, разправията между съседите Н.С. на 50 г. и 20-годишният Т.С., възникнала заради силно пуснатата от по-младия мъж музика, която се носела от тонколона на БМВ-то му.

Синът на Н.С. излязъл от дома си и направил забележка на Т.С. да намали озвучаването. След като Т. С.. който е бил употребил алкохол, не се съобразил, двамата се скарали. Н.С. излязъл от дома си, за да ги укроти, но не успял. Минути след това заприиждали близки на двете страни. Започнал бой между опонентите, пострадали и двамата и били изпотрошени БМВ-то и още един автомобил.

Възрастният мъж е транспортиран в „Пирогов" с контузно-разкъсна рана, където след преглед е освободен. В тежко състояние, с травми по главата, в интензивно отделение на столична болница е настанен Т.С. Според лекарите, има опасност за живота му.

С полицейска мярка за 24 часа е задържан Н.С. Разследващият екип работи за установяването на участници и свидетели на свадата. И потърпевшият, и нападателите му са известни на органите на реда за кражби, допълват от МВР.