С 98 км/час е шофирал 23-годишният гръцки студент Христос Боскос, премазал 16-годишната Катерина Матеева на автобусна спирка в Пловдив. Това обяви говорителят на Районната прокуратура прокурор Атанас Илиев, цитиран от Дарик. Обвинителят се позовава на данни от тройната автотехническа експертиза, назначена по случая.

Припомняме, инцидентът стана на 19 май. Боскос е навлязъл в кръстовището на ул. „Победа" и ул. „Полк. С. Муткуров" на червен светофар преди да се блъсне в завиващия наляво „Мерцедес" и да помете Катерина Матеева. Христос Боскос е студент по медицина.

Очаква се конкретизираното обвинение срещу гръцкия студент да бъде повдигнато днес следобед. Тогава ще станат ясни точните нарушения на правилата за движение по пътищата, които той е извършил.

Районната прокуратура повдигна обвинение вчера и срещу шофьора на „Мерцедес"-а.

Автотехническата експертиза сочи, че шофьорът на „Мерцедес"-а е преминал на жълт светофар и е нарушил 4 от правилата за движение по пътищата, каза още прокурор Илиев.

Вследствие на тези нарушения, експертизата сочи, че както Христос Боскос, така и Васил К. участват в причиняването на средната телесна повреда на Катерина.