Най-малко трима души са загинали, а почти 30 са ранени при стрелба и нападения с нож от палестинци в Йерусалим и град Раанана до Тел Авив, съобщават израелски медии.

Две атаки са извършени в Йерусалим, при които са пострадали най-малко 18 души. 9 от тях са в тежко състояние.

При една от атаките, според полицията, двама палестински терористи са се качили в автобус в Йерусалим. Единият е открил огън по пътниците, а другият е използвал нож. В резултат на атаката са убити двама души, а повече от 10 са ранени. Единият е убит от полицай, който е бил на мястото, а другият е закаран в болница.

Минути по-късно друг палестинец блъска управляван от него автомобил в автобусна спирка в центъра на Йерусалим. След това побягва и започва да намушква пешеходци. Най-малко един човек е убит, а няколко са пострадали. Според полицията нападателят е „неутрализиран".

Израелка е била ранена при атака с хладно оръжие в Раанана. Четирима души са пострадали. Нападателят е избягал, но по-късно е бил заловен от полицията.

За почти две седмици шестима израелци и 27 палестинци, включително 9 нападатели и 8 деца, са загинали по израелските улици.

Палестинците са бесни заради увеличеното посещение на джамията Ал Акса в Йерусалим от израелци, тъй като мястото е свещено и за евреите.

Палестински групи обявиха „Ден на яростта".