За bTV не е важно непременно да получава пари от кабелните оператори за излъчването си, а да бъде поставена в благоприятни условия в кабелната мрежа.

Това заявиха от медията по повод на днешната информация относно спирането на излъчването на bTV от няколко кабелни оператора от югозапада.

„За справка, преди 8 години бяхме в конкуренция с много малко телевизии в тази мрежа, но сега се борим за аудитория с минимум 60 програми. А в ефир, където се излъчваме безплатно за зрителя, се конкурираме само с 3," обясниха от bTV в отговор на наше запитване.

В началото на миналата седмица от медията са изпратили до всички кабелни оператори алтернативна оферта, а именно - да излъчват bTV безплатно, като се ангажират да включат в кабелната мрежа ново, интересно съдържание, което bTV планира да предлага на зрителите следващата година.

Ако кабелните оператори не приемат да включат новите канали на bTV в мрежите си, то тогава е валидна финансовата оферта, а именно 49 евроцента базова цена (преди отстъпките) на абонат.

В момента bTV е в процес на активни преговори и подписване на договори с всички оператори.

По повод на актуализираната оферта, разпространена от bTV миналата седмица, лично Владимир Алтънов (като представител на колегите от югозапада) се е уговорил за среща с цел преговори с главния юрисконсулт на bTV Жанет Захариева.

Срещата е била насрочена за 3 септември, но въпреки това излъчването на bTV от операторите, близки до Алтънов, беше спряно днес.

„Смятаме, че подобни действия са единствено в ущърб на нашите зрители, които реално винаги са заплащали на кабелните оператори, за да гледат bTV," категорични са от медията.