Два часа преди уречения час пред пилоните на НДК започнаха да се събират привърженици на „Атака" за днешния митинг шествие по повод 3 март.

Симпатизантите пристигаха с автобуси от цялата страна, като само от Пловдив и Бургас пристигнаха над 15 автобуса.
Докато се събираха симпатизантите скандираха „Атака", „Оставка" „Долу ДПС", „Избори".

Предвождано от лидера на Атака Волен Сидеров, шествието тръгна по булевард Витоша, като крайната точка е площадът пред храма „св. Александър Невски", където ще се проведе 2-часовият митинг

Над 2000 души стигнаха до сградата на Министерски съвет, водени от челният транспарант, на който пише „129 години от освобождението на България от турско робство", „Да си върнем България".

На плакатите, издигнати от членовете на партия Атака, се чете „Давам гроб за вечно ползване на тройната коалиция", „Днес Волен е по-силен",  „Последен шанс да спасим България", "Виновните за националната катастрофа - на стадиона в Белене".

Привържениците на Атака носят и малки и големи национални трибагреници.

Шествието се разпростря по цялото платно на бул. „Витоша", като напълно е спряло движението.

Шествието стигна до Министерски съвет, където Волен Сидеров призова правителството да подаде оставка.
Искаме българи във властта, оставка за турската мафия", скандираше Сидеров, бурно аплодиран от привържениците си.
След  престой от 10 минути пред Министерски съвет, шествието продължи по бул. „Цар Освободител".
То се охранява от засилена полицейска охрана, като в началото на шествието има полицейски джип.

Към 14.00 часа шествието достигна до крайната си точка - площада пред храма „Свети Александър Невски", където започна митингът.

Той бе открит от зам.-председателят на партията Антон Сираков, който се обърна към множеството с думите:
„Скъпи приятели, макар че според астрономическото време вече е ранен следобед, аз виждам в очите ви най-щастливото утро на България, защото в Атака е бъдещето на България".

Доктор Константина Корчева - правнучка на опълченеца Никола Корчев, спасил Самарското знаме в боевете при Стара Загора, честити празника на всички българи и призова присъстващите на митинга да продължат родолюбивото дело на нейния прадядо - „Защото ние никога повече няма да дадем властта на турци и на предатели комунисти".

 

Доктор Корчева подчерта, че тя разрешава лика на опълченеца герой Никола Корчев да бъде използван от партия Атака за нейните родолюбиви цели.

Депутатът Митко Димитров обяви, че митингът се провежда под надслов „Долу турско-мафиотската власт".
Той изрази общото становище на партия Атака, в което се призовава за провеждане на референдум за премахване на всички закони, които са във вреда на българския народ, смяна на небългарското правителство, отстраняване на корумпираните съдебни магистрати и отстраняване на корумпираните държавни служители, както и връщане на заграбеното от цялата мафиотска структура.

Митингът трябва да приключи в 16.00 часа, като последен на трибуната ще излезе лидерът на Атака Волен Сидеров.