Криминално проявеният Атанас Маринов Василев - на 23 години, е извършителят на изнасилването станало в района на Семинарията преди няколко дни.

Това заяви началникът на 4 РПУ Пламен Чакъров.

Заловеният е осъждан три пъти - два пъти за кражби и един път за изнасилване през 2005 г.

Миналата година е бил освободен от затвора, тъй като е излежал присъдата си.

Припомняме, изнасилването стана на бул. „Пейо Яворов" на спирката на автобус 120.
Атанас Василев е завлякъл към горичката зад спирката 23-годишна студентка, нанесъл й е побой, а след това я е изнасилил по особено брутален начин, за което полицията отказа да даде повече детайли.

След това й е взел мобилния телефон и избягал. Няколко часа по-късно, на около 1 км от мястото, той е нанесъл побой на друга жена и отново е направил опит да я изнасили.
В този момент обаче е минал гражданин с куче, чул е жената да вика и се е приближил, от което Василев се е изплашил и е избягал.

На 1 април в кв. „Младост" 3 Атанас Василев в извършил грабеж на мобилен телефон.

Василев е открит по описания - дадени от жертвите - на специфична татуировка на рамото му - разперени крила.
Чакъров коментира, че задържаният е особено брутален при изнасилванията.

Началникът на 4 РПУ посочи и друг подобен случай, станал тези дни.
На 6 април около 11.00 часа вечерта 17-годишна е подала сигнал, че неизвестно лице се опитало да я изнасили в района зад НДК близо до Би Ти Ви.

Той не е успял да извърши насилието поради независещи от него обстоятелства, но под заплаха с нож е извършил с момичето блудствени действия.

Извършителят е обявеният за национално издирване Марин Здравков Цветанов - на 26 години, който бил особено изобретателен в организирането на изнасилването.

Историята започва чрез запознанство в интернет. Тъй като има сериозен физически дефект на лицето и не е особено лицеприятен, Марин Цветанов използва в интернет снимка на много красиво момче.

След като си уредил среща с момичето, той се появил и се представил за приятел на красивото момче. Цветанов казал на момичето, че ще го заведе при него, след което обаче нападнал 17-годишната с нож.
Той е задържан за 24 часа като прокуратурата ще разгледа днес каква мярка ще му бъде наложена.

Шефът на „Криминална полиция" Валери Йорданов коментира, че през пролетта и лятото се активизират престъпленията, свързани с блудства и изнасилвания.

Заради това той предупреди гражданите да са още по-внимателно, особено ако преминават през големи паркови пространства. Често срещано е и да се отнемат мобилни телефони на малолетни.