И днес Окръжният съд в Ловеч не произнесе присъда срещу Хуриет Сюлейманов, който на 5 май миналата година причини катастрофа край Луковит, в която загинаха на място две млади момчета - 20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков.
По-късно в болница почина и връстничката им Цветелина Таслакова, пътувала заедно с тях в колата.

Въпреки че родителите на загиналите младежи очакваха днес да се чете присъдата на Сюлейманов, това не стана, тъй като вещото лице, изготвило автотехническата експертиза, е починало.
Предстои да бъде изготвена нова от други вещи лица и представена пред съда на следващото заседание, насрочено за 15 юни от 10.00 часа.

Хуриет Сюлейманов е обвинен в предизвикване на катастрофата и причиняване на смърт по непредпазливост на тримата младежи.
След инцидента 30-годишният Хуриет Сюлейманов избяга от местопроизшествието. Той се укри в къща наблизо, като остави приятелката си Албена да поеме вината, тъй като той дори бил с отнета книжка.

Сюлейманов е стар познайник на органите на реда и на правосъдието - той има 12 присъди за престъпления от общ характер.

На днешното съдебно заседание бе разпитана точно приятелката на подсъдимия Албена Исаева, която е пътувала в автомобила на Сюлейманов по време на катастрофата.

В съдебната зала бяха прочетени и показанията на свидетелите, които са били в къщата в село Тодоричене, където Хуриет Сюлейманов се е укрил след инцидента, а по-късно и заловен.

Първоначално Хуриет Сюлейманов беше с мярка "домашен арест", след като обаче не се яви на заседание по делото и стана ясно, че е напуснал страната, бе обявен за национално издирване.